GLAD MIDSOMMAR!


Kära bloggläsare, trots regn, trots urusla väderutsikter vill jag önska Er alla en riktigt, riktigt GLAD MIDSOMMAR! Jag vill önska alla humanister som i Dagens Nyheter idag dundrar och rallarsvingar mot allt som luktar religion en riktigt glad midsommar präglad av sommarfärgernas alla nyanser (som kanske kan ge inspiration till ett mer nyanserat skrivande…). Jag vill önska alla dem som ska ut och festa i eftermiddag och ikväll en glad midsommar där bråk och våld inte behöver vara uttryck för midsommarfirande. Jag vill önska alla med annan kulturell, religiös och sexuell identitet än den jag har en riktigt, riktigt glad midsommar. Jag vill önska alla dem som är ensamma idag och alla dem som är samlade med andra en glad midsommar! Under sommaren blommar så många olika sorters blommor. Kanske kan det vara inspirerande för vårt samhälle där olika sorter får blomma, får finnas, får respekteras så länge de inte kväver andra blommor.

Sist av allt vill jag önska Kronprinsessan Victoria och Daniel Westling en riktigt glad midsommar. Idag om ett år står ni framför höglataret i Storkyrkan. Det gläds vi mycket åt, tillsammans med Er!

2 kommentarer

Anonymous säger
20 juni 2009 – 04:45

Tack för fint inlägg om olikheter! Ser fram emot samtal om sådant :)Rikkie H.

Pindabanwait säger
22 maj 2012 – 11:59

Underbart. Har hf6rt att Sanna & Charlotte gf6r samma sak under pe5sken. Och Martin & Nanne firar tydligen Thanksgiving ihop. Och Lena & Shirley bkruar tydligen fira valborg ihop:)