När kan det bli fred?


Jag tror att vi är många som är fruktansvärt besvikna över dagens fasansfulla händelser på Gazaskeppen! Jo, jag har sett en militär videofilm där man ser besättningsmedlemmar slå desperat och med synbarligen vansinnig styrka mot soldaterna som sätts ned på båten från en helikopter. Men jag har också hört om soldaternas skjutande och om flera döda. Men varför trotsar israel rätten för alla att vara på internationellt vatten? Varför skulle man inte kunna låta dessa Gazatransporter få komma fram? Jag har respekt för Israel på många olika sätt. Jag försvarar Israels rätt till respekterade gränser, rätten att leva i fred utan terrordåd, men jag kan samtidigt varken förstå eller försvara denna typ av israelisk politik.

Många med mig drömmer om fred i det heliga landet, en fred i syskonskap och jämlikhet, en fred där både Israeler och Palestinier kan leva och utvecklas på ett bra sätt. Troligen är en tvåstatslösning det enda möjliga. Men är det möjligt? När kan det bli fred?

En kommentar

Hozumi säger
20 maj 2012 – 04:35

Det e4r en bra ide. Vilken app kf6r du.Om du har Iphone se5 e4r ne4ringsguiden bra.Inget socker, haibfavrlkat.Fle4skkf6tt , pasta e4r ju ok.Kolla runt pe5 bloggen och recepten se5 ser man ganska bravad man kan e4ta. Kolla ne4ringsve4rden pe5 kf6tt se5 ser du vilket kf6tt du kan e4ta med max 10% fett.