En av mina halsdukar.


I all hast kan jag inte låta bli att uttrycka stolthet över en av mina halsdukar. I samband med att jag blev välkomnad som Skara stifts nye biskop överlämnades, vid mottagningen efter gudstjänsten i domkyrkan, en gul-svart halsduk av distriktsföreståndaren för trossamfundet Gemensam framtid. Först trodde jag att det var en AIK-halsduk vilket kändes annorlunda för en ”Djurgårdare”, men strax förstod jag att det var Elfsborgs lagfärger. Ikväll ska jag bära den halsduken med stolthet. Nej, jag är inte så idrottsengagerad men det är viktigt att lokalt och regionalt känna stolthet och glädje över sådant som är positivt. Nu gläds jag med med ett av idrottslagen  i Skara stift, Elfsborgs IF,  över SM-guldet i fotboll. Stort, stort GRATTIS!. Så roligt!

Idrott och religion är två viktiga saker i en människas liv. Det finns en devis som är värd en egen blogg. Den devisen lyder: En sund själ i en sund kropp. Jag får återkomma i ärendet.

 

3 kommentarer

Magnus Olsson säger
5 november 2012 – 08:23

Som född boråsare måste jag gratulera till en utmärkt blogg. Som St Paulus säger vinner ingen idrottsman segerkransen om inte reglerna följs. För en kristen blir det efter Törnekronan som ju har en alldeles särskild koppling till just skarastiftet pga biskop Brynolf. Utan Törnekrona ingen segerkrans, eller som biskopen citerar en sund själ i en sund kropp. Och att grattis kommer av latinets gratia, nåd, gör det ju hela ännu bättre. / Magnus Olsson

Anders Göranzon säger
5 november 2012 – 06:56

Kanske är devisen värd en egen blogg men Du menar nog bloggpost! :-)

Rossina i V.Tunhem säger
8 november 2012 – 05:35

Undertecknad som gärna drar sig till minnes Ivar Lo-Johanssons bok
"Jag tvivlar på idrotten" ser fram emot en belysning av tävlingsidrottens förfall.