Underbart och härligt på samma gång!


Att hösten börjar närma sig går inte att undgå…

Barnen fyller åter upp tomma skolgårdar, doften av grillat som följer med vinden börjar tunna ut, människor vid badplatser blir allt färre, sommarfilmerna byts ut mot nya serier för säsongen och semestrarna börjar lida mot sitt slut.

Men än visar väderrapporten sol och värme på kartan och de varma vindarna från södra Europa sägs vandra uppåt och ge oss skandinaver de sista D vitaminer vi behöver för att överleva vintern.

De senaste två veckorna har jag ägnat mig åt att sälja min lägenhet i Lund vilket nu är avklarat, och tagit hand om diverse praktiska ting som tiden annars inte riktigt räcker till. Några dagar vigdes dock helt och hållet till att bara njuta. Detta gjorde jag för första gången i mitt liv på Öland. Det var ingen besvikelse kan jag säga. Jag och min sambo Alexander lånade hans mormor och morfars lilla husvagn och for till Öland för att där träffa våra goda vänner och kollegier Michael och Elisabeth Ivarsson. Där sov vi skönt i gäststugan på deras tomt, så husvagnen stod tom på uppfarten till huset.(!) Två mycket fina dagar fick vi tillsammans med bad, god mat, utflykter och många härliga samtal och skratt. Underbart och härligt på samma gång, vilket också var vårt mantra vi ständigt upprepade efter att något faktiskt hade varit underbart och härligt på samma gång.

När vi sedan började att styra vår kosa hemåt gjorde vi ett besök på Kosta Boda outlet. Det gjorde vi inte förgäves kan jag säga… nu har vi glas som ett helt glasrike därhemma.

De två sista nätterna var vi ju tvungna att använda husvagnen, annars vågade vi oss inte hem. Jag tyckte det var mysigare att sova vid en insjö i djupaste Småland än att ligga vid en camping (som alla andra). Alexander menade på att jag nog inte fattat själva grejen med att campa. Men en insjö blev det, för vad ska man med el till? Njöt det gjorde jag i alla fall. Nu fick jag mina tidiga/sena morgon/kvälls dopp som jag älskar. Dessa dopp (som också skulle kunna vara en reklam för tvålen Dove då detta även fick bli vår dusch) var precis den avkoppling jag behövde. Vid gryning och skymning i denna insjö, i spegelblankt vatten avnjöts dessa dopp naturligtvis a la naturelle, allt för att den absoluta magiska känslan skulle infinna sig. Dessa stunder är stunder som definitivt kan uttalas underbart och härligt på samma gång. Sen att jag blev kallad Ronja rövardotter är bara trevligt. Alexander: – Det är bara du och Ronja som tycker om att simma naken tillsammans med alla näckrosor som slingrar sig runt om dig.

Men när natten kom hade det varit rätt så skönt med lite värme i husvagnen… Att ligga på en camping där el hade kunnat kopplas in hade kanske inte varit så tokigt trots allt. Men det skulle jag naturligtvis aldrig erkänna. Lite kyla och fukt har väl ingen dött av. Eller?

Fortsätt att njut av sensommaren kära vänner!

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage Efter Kosta Boda hade vi ju ingen ström, alltså kunde vi inte ladda våra telefoner, alltså bidde det inga fler bilder. Kanske tur det. 🙂

 

 

En kommentar

Christina säger
20 augusti 2013 – 11:34

Fick du någon fisk med ditt nya spö? Eller det kanske går lättare som människofiskare...? :)

bernice svarar
22 augusti 2024 – 11:13

Människofiskare är ju det jag är vigd till att vara, hoppas därför på god fiskelycka där! 🙂 Med mitt rosa spö har jag än inte fått något napp…

Tack för fina kommentarer Christina!
Allt gott!

Bernice

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *