Min första vigsel.


Det var en överraskningsvigsel, jag skulle komma som ”The woman in the box” (Istället för ”gubben i lådan” tänker jag. 😉 )

Det var inte i kyrkan utan i en lokal. Detta gjorde att jag inte bar så mycket liturgiska kläder. Måste medge att jag kände mig lite ”naken” som vigselförrättare. Dock blev det premiär för denna stola som inhandlades under mitt första besök i Jerusalem.

Tyckte det kändes fantastsikt att få vara vigselpräst! Lyckan och kärleken gick inte att ta miste på. 

Fick tyvärr inte möjlighet att fotografera brudparet med min kamera. Men ”min chaufför” fick den stora äran att ta några bilder på mig…

image

Här kommer ett litet urklipp från mitt vigseltal.

…Ni är jämlikar i detta äktenskap. Intentionen med äktenskapet är att leva sida vid sida. Vara uppmärksamma och ödmjuka mot varandra. Uppmuntra och hämta tröst hos varandra. Ha varandra som resurser utan att äga den andra.

Som ni redan vet så innebär tvåsamheten att det finns just två individer i äktenskapet som har olikheter. Älska varandra för dem ni är och se olikheterna som en resurs.

Ni känner varandra väl, men går nu ändå in i en ny epok i livet och står här med en stark förväntan på framtiden inte sant?! En framtid vi ber för här idag tillsammans. Att den ska få fyllas av glädje och kärlek. Ni kan lita på att Gud vill vara er nära. Gud har lovat finnas med er som en vän att våga lita på i allt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *