Har aldrig sagt att jag inte är partisk!


image

Hon är skarpsinnig, låter sig inte klappas medhårs, är grymt cool och är mer stabil än en gjöten (som man säger i blekinge) bergvägg.

Oavsett vem som ställer upp som kandidat i detta ärkebiskopsval känns de för mig som en blek kopia… Sedan må de vara hur kompetenta som helst.

Vi ropar: Det är henne vi vill ha!

Kalla mig gärna för profetissa om ni vill, för jag säger det redan nu; Vi kommer att sakna dig som biskop i Lunds stift Antje Jackelén!

Partisk som sagt, men jag citerar nu Antje själv: ”Om du är förälskad och säger till din man att han är vackrast och bäst i hela världen, är det ingen som tolkar det som att du tycker att alla andra män är fula och dåliga.”  KT

En gång ställde biskop Antje Jackelén denna fråga till mig: ”Ja du Bernice Magnusson, att du är socialt kompetent är ett faktum, men är du teologiskt förankrad?”

Svaret på den frågan kära Antje, torde vara detta: Bara den som vandrar nära marken kan se dina under Gud! Det må hända att en av de lemmar Gud utrustat mig med är min sociala kompetens.

Men vad betyder förankring? Enligt NE betyder ordet följande: förankring, anordning varmed en byggnadsdel fästs vid en annan eller varmed en byggnadsdel eller maskin fästs i grunden. Förankringskraften kan överföras genom hakverkan (mekanisk samverkan), friktion, vidhäftning eller en kombination av dessa mekanismer.

Mitt hjärta kan inte vara mer fäst i vår Herre Jesus Kristus! I Gud är mitt liv grundat. Mellan mig och Gud pågår det en ständig friktion, alltså en enorm kraft mellan två beståndsdelar vars kraft känns men inte syns och som påverkar hela mitt jag till att vilja förkunna Guds ord och berätta om Jesus Kristus som är livets salt och världens ljus och som kommer med livets vatten och sitt milda ok till var och en av oss för att hjälpa oss att jämt fördela och bära vår börda. Begreppet teologi (grekiska: θεός – gud, λόγος – ord, kunskap, förståelse, mening) innebär ”läran om Gud”. Att jag kan hela den kristna läran om Gud kan jag inte skriva under på, men att jag lär om Gud det kan jag däremot skriva under. Det räckte enligt Romarbrevet med att tro, för att vara rättfärdig inför Gud. (Romarbrevet 1:17). Och för att återigen citera dig Antje:

 – ”Jag blir mer rädd för den som säger sig veta allt, än den som säger sig brottas med Bibeln.” – http://www.kyrkanstidning.se/inrikes/antje-jackelen-jag-skulle-vara-en-vitlokspress

Heja Antje Jackelén!

Lycka till i ärkebiskopsvalet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *