Teologiska tårtor.


Igår pratade vi om dopet med konfirmanderna. Vid ett pass fick dem själva hitta information om olika symboler som har med dopet att göra. De delades in två och två för att sedan surfa på sina mobiler (som de annars måste ha undanlagda.)  – Vad har Jesus med dopet att göra? Vad betyder vattnet i dopet? Hur kan man tolka dopklänningens innebörd? På vilket sätt är ljuset en symbol för dopet? Dessa var några av de frågor de fick besvara.

Några av deras svar var:

”Dopljuset är en påminnelse om hur Gud skapar liv. Man ska ha livets ljus. Ljuset är en symbol för liv och hopp.” ”Vatten är förutsättning för allt liv. Genom vatten står vi i förbindelse med allt som lever. I bibelns allra första berättelse finns vattnet med när världen blir till. Det är en stark bild för att allt levande behöver vatten.”

Sedan fick de också ta reda på hur dopordeningen ser ut samt vilka psalmer/musik man kan sjunga/använda. Vi sjöng psalmerna som de hade hittat och det kändes i luften att de var engagerade eftersom de tagit reda på allt detta själv och inte fått det ”serverat”.

Vad hände sen? Jo, eftersom dopet är en fest måste man naturligtvis äta tårta. Men den kan ju inte bara trollas fram… Då blev det dags för kockarnas kamp. De delades in i tre lag och fick lika mycket ingredienser per lag. Tårtbottnar, grädde, sylt, frukt, godis och annat pynt. Klockan ställdes på 5 minuter och det gällde nu att SAMMARBETA!

Resultatet:

 

Nå går dessa tårtor att rösta på. Och den tårta som får flest likes på Sofi Sundmars (vår församlingspedagog) facebooksida eller instagram https://www.facebook.com/sofipedagogen.sundmar?fref=ts vinner.

En kommentar

Sofi säger
25 oktober 2013 – 11:33

På instagram heter jag SOFIPEDAGOG, och den profilen är offentlig så att alla instagramanvändare kan in och gilla den tårta som är ens favorit.

Röstningen pågår tills konfirmanderna träffas nästa gång, den 6 november.
Rösta på ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *