Helig heldag med konfirmander.


Nu har jag återigen haft förmånen att  träffa ”våra” konfirmander. I korta drag bestod denna heldag av: Filmtittande utifrån pärlorna i frälsarkransen: Ökenpärlan och bekymmerslöshetspärlan. Hur kommer Gud till oss när livet känns som öken? Och hur gör vi för att också uppmärksamma Gud när livet känns bekymmerslöst. Efter maten smakade det gott med mat och efter maten behövde våra kroppar lite frisk luft och fysisk aktivitet. Andra delen av dagen innehöll bland annat: Trosbekännelsen och dess innebörd, samt konkret arbete med den. konf.

Sedan dukades det fram fika. Efter detta pratade vi om: Nattvarden. Vad är det och vad ska det vara bra för? Och sist men inte minst firade vi vår första gemensamma mässa.  Att få vara en del av denna stund tillsammans med dem kändes stort.

I huvudet på mig om detta:

”Kristi kropp för Dig utgiven” ” Kristi blod för Dig utgjutet.”  Älskade 15 åring som så ofta känner dig vilsen och ensam. Du vet inte alltid vem du är eller vem du vill vara. Men det finns någon som känner Dig precis sådan Du är. Du är inte ensam. Jesus Kristus dog också för Dig, för att bära Din sorg, Din börda, Din oro och Din smärta. Hata inte dig själv, gör inte dig själv någon orätt. Du är värdefull. Jesus säger till dig; Ta emot mig i ditt liv, Du är mitt älskade barn. Jag ÄR den jag är, och Du är den alldeles unika människa som Du skapats till. Jag är här även när du inte känner det, nära, väldigt nära. Jag gråter alltid med Dig när du gråter och skrattar alltid med Dig när du skrattar. Evigt är Du buren och aldrig ska Jag tappa greppet om Dig!

image

Kanske kan det  bli denna psalm på deras konfirmationsgudstjänst. 😉 Anar att det blivit en av deras favoriter!

http://www.youtube.com/watch?v=goFbK0enI5s

En kommentar

Kenneth Landelius säger
9 januari 2014 – 08:45

Hallå där.
Sista bloggen
I Love New York and Bromölla!
Jag gillar din blogg. Du är bra! Och skäms inte för Bromölla pastorat!
Bästa hälsningar
Kenneth Landelius

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *