Semesteralbum


Att åka till värmen och komma hem till vårdagjämningen är något jag tycker är mycket angenämt haha. 🙂 Jag och Mikaela, en av mina bästa och äldsta vänner åkte till Marsa Alam i Egypten. Åker gärna till detta land då Röda havet bjuder på en helt fantastisk värld under ytan, det är precis som i en disneyfilm. Vi åkte även till Abu Dabab ett par mil bort för att uppleva den optimala upplevelsen av livet under ytan. Där nere fick vi bland annat uppleva fantastiska korallrev, 11 stycken vattensköldpaddor,  stingrockor, en gitarrhaj, det ni ser på bilderna och mycket mycket mer.

hämta hämta (1)images (1)images

Att de kristna kopternas situation i Egypten är svår det vet vi, men att prata med några av dem ger naturligtvis en helt annan bild än den som medierna ger. När vi säljer våra kyrkor bränns deras… Det lilla koptiska intatuerade korset på handleden skvallrar om en individ som tillhör en minoritetsgrupp som aldrig vill glömma vem dem är och vem dem tror på. Kärleken till Jesus Kristus är så stark att trots det hot som utsätts dem just för att de är kristna vill de aldrig leva ett liv annat som kristen. Varje gång de ser korset på sin handled påminns de om kärleken som ges dem och som aldrig dör. Kanske vi också borde påminna oss själva ibland att det vi ofta tar för givet får andra människor kämpa för. Dock behöver vi aldrig kämpa för den kärlek och den stora nåd som ges oss i dopet. Den fylls på varje dag och följer oss genom livet oavsett vad som händer.

Tänk vad mycket lite miljöombyte kan göra. D-vitaminer från solen, god mat och härliga samtal men en god vän en hel vecka. Ofta beskrivs solen som något negativt i gamla testamentet, hmm… och jag som är solmissbrukare. 😛 Inte konstigt att det är svårt att förstå sig på bibeln ibland.

Nu lite fler semesterbilder:

image image

Den här fina påsen hade Mikaela sytt till mig. Fick den när jag kom till Uppsala där jag hittade den på ”min” säng, fylld med godsaker. Det är vänner det!

image

Jag tar alltid med mig en duk och lite ljus på semestern. 🙂

image  Ska man plugga ska man göra det såhär…imageimage Sjusovare var vi inte. Då hade vi inte sett denna ljuva soluppgång.

imageimage

imageimageVattenpipa och te är gott och mysigt om kvällen.

image imageimage

image Tyvärr blev vi stoppade på vägen hem. Hade tydligen övervikt… Men det löser man med lager på lager. Vem har sagt att man inte kan ha en klänning om halsen?

Ser på nyheterna och blir ledsen över det fruktansvärda och totalt onödiga dödsfallet som hänt i Helsingborg på grund av en fredlig sport… Från morgonens nyhetssändning till bilen mot jobb. Första dagen efter semestern, har saknat mitt arbete. Som sagt miljöombyte är bra. Till råga på allt är det inte vilken dag som helst idag….

Idag går vi till valurnorna igen för att för andra och sista gången rösta fram vår biskop. Spännande! Håller såklart tummarna fööööör….. Figge! Men nu lägger vi detta i Guds händer. Är dock inte orolig, det blir nämligen bra hur det än blir! Så tack Gud för dessa två fina kandidater vi nu har att rösta på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *