En blandning av sött och salt i påskens tecken, och en liten prästost.


Jag älskar verkligen kyrkoåret, och är definitivt ett ”Big fan” av just påsken! Vi får dela Jesu liv på ett konkret sätt som på så många vis hör ihop med både ditt och mitt liv! Vid denna tid får många församlingar i Svenska kyrkan runt om i landet den stora glädjen att möta barn och unga för att berätta om påskens budskap.

Många påsklandskap av olika karaktär byggs upp i våra kyrkor för att barn ska få se och höra om varför vi firar påsk. Så här ser det ut i Ivetofta kyrka.

image

Även många påskvandringar utspelar sig just nu i kyrkor och församlingshem och nya skådespelartalanger upptäcks på dessa platser varje år! 🙂 Drama är ett underbart sätt att förmedla en historia så att den går rakt in i hjärtat.

image image image image

Igår var det Palmsöndagen. I kyrkorna fick vi höra om hur Jesus red in i Jerusalem.    Folket viftade med palmblad och Jesus togs emot som en kung.

Han red dock inte in som en kung skulle ha gjort, utan kom på en åsna för att sedan möta både förnekelse, tortyr och slutligen sin död. Den jordiska tiden var snart förbi för att nu bytas ut mot att bli världens frälsare och hela världens kung.

Tack Jesus för att du red in i våra liv för att för evigt stanna och ge oss av ditt liv och ljus.  Med dig i våra liv kan själen mättas och mörkret skingras.

”Nästa dag, när de många som hade kommit till högtiden fick höra att Jesus var på väg till Jerusalem, tog de palmkvistar och gick ut för att möta honom. Och de ropade: ”Hosianna! Välsignad är han som kommer i Herrens namn, han som är Israels konung.” Joh 12:12-13

Fastetiden är en tid vi bl.a. kan ge av vår tid och bidra med vad vi har. T.ex. kan man på olika håll, i butiker nära dig, 🙂 köpa prästost till förmån för fasteinsamlingen.                     Så medan du äter din morgonmacka med världens godaste ost bidrar du till att utrota hungern.  – Jag visste väl att jag skulle få glädje av mina 10 år på AG:s/City Gross. 😉

image

Igår kom jag hem igen efter en fin helg i Sthlm där jag fått njuta av fina stunder med familjen och ett underbart 1 års kalas för Ella och Alma, mina älskade syskonbarns barn.

image imageimageimageimage

Till sist vill jag önska er en fin inledning på stilla veckan innehållande den reflektion och stillhet i livet just Du behöver! Tack för att Du är Du och för att du läser min blogg!

image

Guds rika välsignelser!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *