Livets vatten – både här och där…


Nu har jag haft några dagars semester. Jag bestämde mig för att inte åka någonstans utan bara vila upp mig. Dock skulle jag på ett sedvanligt vis åka iväg för att fira midsommar med nära vänner på en ö utanför Stockholm. Istället körde jag in i mitträcket på motorvägen när jag var på väg för att lämna katten på passning. Han satt inte still/blev kvar i sin bur om man säger så… Som tur var blev det bara lite skråmor på bilen och en chockad Bernice samt katt. Dagen efter på självaste midsommarafton kom jag hem till en swimmingpool… i köket. Vattnet stod som en fontän från rören under vasken, vill inte ens tänka på hur det hade sett ut om jag kommit hem några dagar senare som var tanken från början. Det var alltså bara att ringa Sölvesborgshem som skickade ut en av sina män som hade jour. Vilken tur. Tänkte att det väl i alla fall efter dessa två olyckor (som uppenbarligen inte kommer ensamma) kunde komma en snygg och trevlig kille. Blev uppenbarligen bönhörd, för visst blev det så… 😉 Tänk vad snabbt något tråkigt kan vända till något gott.

image image

Vilken härlig sommarvärme vi har nu. Älskar att ligga i gräset eller på stranden och lyssna på sommar i P1.

image image image

Har ni inte lyssnat på ärkebiskop Antjes sommarprat så gör det. Antje pratar bland annat om känslan av tillhörighet. Att där hon upplever känslan av tillhörighet är också där hon känner sig hemma. Förstår vad hon menar då jag känner likadant. Jag älskar även hennes bild om att ”stämpeln” från dopet väger tyngre än stämpeln i passet. Hon pratar om att demokratin behöver näring och att något av det bästa som finns är att höra dunsen från fördomar som faller och då även ens egna.

Oh, en dag vill jag också vara sommarvärd. 🙂

Under dessa dagar av ledighet har jag drömt om, pratat om och framförallt – ätit massor av både glass och sillamacka från glassbåten i denna ljuva sommarstad som Sölvesborg är.

glassbåt

imageimage Mamma äter visst lite mer ordentligt än mig 😛

Har även hunnit att njuta av friluftsgudstjänster som denna mitt på torget i Sölvesborg och samma stads folkfest ”Killebom” när Sanna Nielsen uppträdde.

image image

Ta hand om er i värmen!

Välsigna årets gröda
och vattna du vårt land.
Giv alla mänskor föda,
välsigna sjö och strand.
Välsigna dagens möda
och kvällens vilostund
Låt livets källa flöda,
ur ordets djupa grund.

Ps 199

image

En kommentar

Sven Persson säger
10 juli 2014 – 01:11

Hej, Benice! Tycker mycket om din blogg.

bernice svarar
10 juli 2024 – 11:14

Tusen tack. det värmer så! Ha en riktigt skön sommar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *