Tårarna rinner, och pennorna vässas…


När den fria viljan vi fått i förtroende av Gud – som gör oss till fria, tänkande, myndiga människor och inte marionetter, blir ett angrepp tillbaka på Gud själv…

Antje Jackelén skrev i Kyrkans tidning nr 3 att ”varje våldsdåd är ett angrepp på vår mänskliga värdighet, en reva i den väv som förenar mänskligheten.”  Det som skedde i Paris var en reva i demokratins och det fria ordets väv som bör omsluta hela jorden.

Jo visst handlar det om religion det som skett, men i min värld handlar det om okunskap, att tolka religionen fel och att bygga torn av självhävdelse som Gud inte bett om själv. Oavsett vilken religion vi talar om är det ett avskyvärt sätt att med terrorattentat och annat hat missbruka Guds namn och kärlek på.

Ingen ska på grund av olika tro eller människosyn behöva frukta ont.

”Men den som lyssnar till mig bor trygg och behöver inte frukta något ont.” – Ords. 1:33

”Men till er som vill lyssna säger jag: älska era fiender, gör gott mot dem som hatar er. Välsigna dem som förbannar er och be för dem som skymfar er.”  – Luk. 6:27-28

När så många människor sammanslutits efter detta attentat, människor av olika tro och bakgrund, för att stödja demokratin och med fredliga handlingar visa att det onda inte får övervinna det goda. Skänker det hopp och kraft för framtiden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *