Ibland är det så att det är rättvist att det är orättvist


Inför morgondagens predikan, (som inte direkt har nedanstående innehåll) går tankarna lite kring rättvisa…

Hur tänker vi kring andra, vad de har, inte har, kan eller inte kan? Missunnsamhet är något av det värsta som finns. I detta vill Gud utmana oss. Missunnsamheten skaver!

Jesus säger att vi ska be för och älska våra fiender. Ingen har sagt att det är lätt.

Det vi har eller inte har, tror jag att vi människor ofta tänker på. Fokus borde ligga på vad vi har, kan och är. Att det är gåvor, nådens gåvor från Gud.

Tänker på Evert Taubes klassiker: ”Och vem har sagt att just du kom till världen för att ha lycka och välgång på färden …”

Mycket handlar om hur vi ser på oss själva…

image

HC Anderssons saga om den fula ankungen, den så kallade fula ankungen upptäcker sin riktiga identitet. Den var en vacker svan. Och upptäckten förändrade ankungens liv. Vårt beteende och liv påverkas av hur vi ser på oss själva.

Jesus vill låta oss upptäcka vilka vi verkligen är.

Tänk dig att han är grunden för Din identitet och att han vill synas genom Dig! På honom får vi bygga vårt liv.

Gud vill använda oss efter förmåga och förutsättningar, utan att jämföras med andra. Du har en kallelse, ditt liv har ett mål.

 

Nu är vi hemkomna efter lite semester.

image  image

På promenadavstånd gick vi och firade gudstjänst i San Agustín. En härlig familjegudstjänst som bjöd på ett skådespel om Moses i vassen. Samma bibelberättelse använde jag mig sedan av till ”Gud och spagetti.” Husmor Anneli klädde ut sig och fick spela både Moses syster och mamma. Kändes lite som när jag var liten och tvingade min systers döttrar att spela det jag bad dem. En gång var dem hästar och fick springa runt i en riktig hage och drack vatten ur spannar. Socker och äpplen fick dem med. En gång filmade jag dem med en stor videokamera som vi hade då. Då lekte vi att vi spelade in en reklamfilm för C-vitamin. Det var kul. – Tyckte jag… Så tack Anneli för att du gjorde det jag (ödmjukt) bad dig! 😉

image

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *