Att finna det man söker…


Kära vänner, hoppas ni inte glömt mig. Har inte glömt er. Lovar. Har alltid sagt det att tiden går nog fortare i mitt liv än andras. Dubbelt så fort tror jag bestämt. En timme är en halvtimme osv. Semestern har nått sitt slut men semesterstiltjen ligger fortfarande kvar som en dimma. Det är tyst och lugnt, grilldoften sipprar in genom fönstret och ingen har ännu kommit tillbaka dit jag har mitt kontor. Kylen i personalrummet gapar tomt. Kaffe måste jag ju ändå ha tänkte jag, men beskan utan mjölken är ingen trevlig upplevelse. Fann lite glass i frysen gick (nästan) lika bra.

image

Skrev detta på facebook.

Första dagen efter semestern. Känns bra att vara tillbaka förutom ryggen som jag inte kan räta efter 4 massagebehandlingar i Turkiet. Går som en 90 åring. Funderade på att mjukstarta efter semestern. Men ha… 😛 Denna vecka innehåller: Dopsamtal, sorgesamtal , läsa mina 89 mail, Förbereda och hålla en sommarkväll, 4 dop, 1 begravning, 1 mässa och förberedelse inför detta, samtidigt som jag har telefonen på expeditionen… Hann ingen lunch idag. Däremot serverades det kaffe och kanelbulle på mina två hembesök som tog 5 h av min arbetsdag. Lär bli en sen kväll. Redan trött. MEN: Jag är lycklig över att få arbeta som präst, att få ta del av människors liv och dela deras glädje och sorg… Att ha förmånen att kunna unna mig… Att leva i ett fredligt land och inte utsättas för terror eller hot… Vetskapen att mina nära och kära mår bra och att någon väntar på mig när jag kommer hem.

Igår hade jag en sommarkväll i församlingshemmet. Det var ett tag sen jag bestämde mig för vad den skulle innehålla, kom snabbt på musikquiz och tänkte inte mer på det sen. När det väl var dags tänkte jag: ”hur tänkte jag där!?”… fick googla låtar från förr och satte lite frågor på dem. Stackars församlingsbor. Prästen får googla låtar hon aldrig hört förr. Vi fick en trevlig kväll i alla fall. Våra församlingsbor är så fina och förstående till mina påhitt. Andakt blev det också naturligtvis!

Har ni hört denna?

Riktigt rolig låt, men skulle förmodligen inte vara så accepterad idag… Men däremot var ”swing it magistern” i hetluften när den kom, fick jag berättat för mig… Ja, att sjunga om cigaretter är väl inget, men hujedamej för att skämta om skolväsendet.

Kalendern är redan fullproppad, och de lata dagarna på stranden känns som år bort, trots att det är ett par dagar sedan. Sol har alltid varit min grej. Visst, det är farligt, och som Jesper Svartvik i NT på teologen lärde oss – att sol är i många verser i Bibeln negativt förknippat. Vi ska alltså inte läsa Bibeln som charterälskare. Har fått skaffa mig nya teologiska glasögon som ni kanske förstår för att tolka ”rätt”. (Artikeln om D-vitamin brist som nyligen kom uppskattade jag… Men kanske man ser eller inte ser det man vill…)

Här äter jag glass på Mas Palomas och posar senare några år äldre.

image image

Här posar jag igen. Likadant fast många år äldre…

image

imageimageimageimage

Mamma hjälpte svärmor och svärfar att passa gården. Ibland känns det som om vi fortfarande är 14 år. Sms:en/mailen vi fick löd: Lever ni? Smörjer ni in er? Men också meddelande som: Nu är det bara en kyckling som lever, den andra hittar vi inte. Eller: Jag får bara in fyran på tv:n… Jaha, vad ska vi göra åt det härifrån. Tacka vet jag vykortets tid… Vet att när pappa var till sjöss hörde han av sig till farmor och farfar en gång var 6:e månad. Men en vecka är ju en lång tid. 😉 Tur ”di gamle” finns i alla fall. <3

image

Sista dagen på semestern åkte vi till Helsingör. Blodsockernivån var nog lite för låg efter all shopping då vi skulle hitta en restaurang. Jag vet att det inte är så kulinariskt kanske men vi (läs jag) ville ha antingen Dansk Flaeskesteg eller panerad rödspätta med dansk remouladsås. Men vad hittade vi? Jo, grekiska restauranger, italienska, grillställen och många små söta pittoreska restauranger fanns det. Men ingen spätta eller gris. Jag muttrade och jämrade och sa att jag minsann aldrig skulle åka till Helsingör mer. Regnade gjorde det också. Tillslut började vi båda skratta, gav efter och gick dyngsura in i en restaurang och beställde mexikanska burgare. När vi gick tillbaka gick vi förbi en familj där vi hörde kvinnan säga: Hur j**la svårt ska det vara att hitta dansk mat på detta stället? Vi skrattade igen och åkte hem glada och mätta.

image image

image

Vad har hänt sen sist:

Har provat att skjuta viltsvin på en lantbrukarfest i Vallåkra med 300 bönder. Blev mäkta imponerad av min träffsäkerhet faktiskt. 😉

image

Varit på utflykt med syföreningen där vi besökte bla vackra Harplinge kyrkogård.

imageimageimage

Katten fann en ”kompis”

image

Har varit på möhippa och vigsel. För två nära och kära vänner. (Två olika vänner) En rolig möhippa med äventyr och mys. Sedan en fantastisk vacker vigsel med en härlig fest som varade till småtimmarna.

image imageimage

Firat midsommar i barndomsbyn Smygehamn.

imageimage

Nu ska jag fortsätta arbeta och hälla upp en kopp kaffe till med vaniljglass. Den som söker den finner, men kanske inte alltid det man tänkt sig. Tur är väl det.

Goda förvaltare är temat på söndag. Kanske borde Helsingör tänka på det. Eller också får vi tacka för att saker och ting förändras. Kanske kan man hitta dansk mat i Grekland. Länge leve mångfalden.

Tillsammans får vi be för vår värld just nu och kämpa för varandra.

Detta hjärta satte vi under möhippan på en bil med okänd ägare med ett kärleksfullt meddelande. Ett spontant beslut ska sägas.

image

Väl mött och hej så länge.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *