Ett stort ögonblick

IMG_6564
Domkyrkoförsamlingens Agneta Lindeberg, Ragnhild Lundgren och Birgitta Wrede
IMG_6566
Domkyrkoförsamlingens Åsa Flarup Källmark, KB:s Gunilla Herdenberg och Domkyrkoförsamlingens Birgitta Wrede

Det var inte utan att man kände historiens vingslag när Kungliga Bibliotekets chef, Riksbibliotekarie Gunilla Hardenberg och jag, i egenskap av domkyrkoförsamlingens representant, undertecknade avsiktsförklaringen om framtida samarbete oss båda emellan – ett samarbete som bl a manifesteras i inrättandet av en bibliotekarie-/bibliotekspedagogtjänst och en ambition att tillsammans fylla Roggeborgen med mer aktivitet för fler. Den vackra Mälarsalen sjöd av förväntan och glädje (brandvakter i trappan, ty så ser reglerna för närvarande ut), radio och tidningar var där och nyfikenheten på vad detta månde utmynna i var stor. Inte utan att vi i andanom kunde stämma in i sångarprinsens frekvent sjunga strof om hur den ljusnande framtid är vår. Ja, projektet Domkyrkan i framtiden tog idag ett stort kliv framåt!