En dag jag aldrig glömmer


Det finns dagar och stunder i livet man aldrig glömmer. För mig gäller det bl. a. bröllopsdagen, prästvigningsdagen och när barnen föddes. Jag skulle kunna
fortsätta att räkna upp oförglömliga stunder. Vi har alla våra egna, dyrbara minnen.

Nu har ytterligare en dag kommit till raden av de oförglömliga. Efter drygt ett års restaurering och ombyggnad återöppnades Härnösands domkyrka igår. Tack och lov har vi under hela tiden kunnat använda vår domkyrka. Under en period firade vi gudstjänst i den bakre delen. Senare var vi i koret. Men första söndagen i Advent, den 27 november 2011, var det äntligen dags! En efterlängtad dag! I gudstjänsten, som för övrigt direktsändes i TV, återöppnade biskop Tuulikki domkyrkan, som var fullsatt. Det var en gudstjänst med underbar sång och musik. Förutom de traditionella adventssångerna fick vi höra domkyrkokören sjunga nyare musik komponerad av vår domkyrkoorganist Fredrik Sixten.

Akustiken i kyrkan har blivit helt annorlunda, en förändring till det bättre. Det beror mest på att korsarmen öppnats upp. Därigenom har kyrkan också blivit mycket ljusare framme i koret.

Många av gudstjänstdeltagarna blev sedan på ännu bättre humör när de kom ut ur kyrkan, och det hade börjat snöa. Men jag vet inte, jag? Mina behov av snö blir mindre för varje år!

Önskar er ett Gott Nytt Kyrkoår!

3 kommentarer

Leif Selling säger
29 november 2011 – 08:09

En dag att minnas. Från kyrkbänken noterade jag att jag satt bättre i bänken och att jag såg bättre vad som hände framme i koret. Ljust och fräscht men jag tar också med mig biskopens ord om att Gud söker oss inte bara där det är ljust och fräscht. Om snön har vi delade meningar. Jag längtar mer och mer efter snö för att kunna åka längdskidor!

Birgitta Lundholm säger
30 november 2011 – 07:19

Längst bak
Längst ut
Ljus och vacker utsikt
Stämning=glädjefyllt rum
En timmes Gudstjänst
Hade inte fått nog :-)

Andreas Holmberg säger
30 januari 2012 – 04:36

Ja, vad fint det blivit!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *