Jaha, vad händer här då?


Känner du stället du bor på? Vet du vad man gör när man kommer dit på besök? Har du själv sett turistattraktionerna hemma? Som ny på ett ställe måste man ibland göra lite utflykter ut ur vardagen och försöka lära känna stället från turisternas ögon. Det är lite svårt, för du är ju inte turist, men det är bara att försöka. Det är dags att fråga sig: Jaha, vad händer här då? Hänger du med? Gå ut och upptäck din ort och skriv om det du ser som turist hemma!

I veckan som har gått har vi varit uppe i Burj Khalifa, världens högsta byggnad och sett utsikten från 423 meter (eller vad det är), 360 grader. Ett fantastiskt platt landskap breder ut sig nedanför och du ser havet, byggnaderna, öknen, de kända platserna och grannemiratet Sharjah i horisonten. Det är otroligt vackert, fantastiskt högt upp, galet byggt och samtidigt inte alls så obehagligt som det borde vara att färdas med en hiss som åker 10 m/s uppåt och traska runt på 400 meters höjd med träplankor under fötterna. Det var ju så klart inte bara träplankor men de knarrar i alla fall lite skräckinjagande.

Så mitt uppe i predikoskrivande och planering av konfirmandpass, bland businessluncher och övernattningar hinner man med ett litet turistbesök som kan ge nya perspektiv och man kan se både öken och himmel.

IMG_5502IMG_6672

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *