Jul-vemod


Lilljulafton är här och vi fixar och donar här hemma. Maken syr ihop min julstjärna av halm,20141223_180022 han läker den kirurgiskt med omvårdnad och omsömnad. Jag har rotat fram min bordsjulgran av porslin som jag fått av mamma. Den står på köksbordet med värmeljus, redo att lysa.

Jag blir alltid så vemodig till jul, tänker på alla grusade förhoppningar och alla ensamma, och stressen och pressen att vara lycklig. Just nu saknar jag mest min mamma. Jag ringde till pappa och undrade om han ville komma hit, men det ville han inte alls. Han hade det så bra så med sin tv.

Idag har jag varit på jobbet och fått iväg fakturor som hängde i luften och projektet för dagen var att bära upp alla miljoner pärmar och högar med papper till mitt arbetsrum. De står på golvet nu och väntar så jag har något att göra efter nyår.20141223_084113 Fyra stora IKEA-kassar blev det. Dessutom är mitt arbetsskrivbord belamrat med ytterligare miljoner papper. Nästan så klagomål snart utgår pga missat belamringstillstånd.

På jobbet var det full fart med Öppen Jul-fixande. Lassvis med julskinkor och julmust och annat bars in. Mysigt. Själv ska jag jobba i morgon till Julkrubbe-gudstjänsten kl 13 och till Julbönen kl 17. Det ska blir roligt! Jul i Hyllie är speciellt. Det är liksom en hemvändardag.

I övermorgon är det Juldagen och då får jag lov att spela Dagen är kommen. Jag älskar att spela den. Först tar jag 2 verser i F-dur, sen tar jag helt fräckt vers 3 i G-dur och sen fortsätter jag i Carols från Betlehem-boken och spelar efter orgelsatsen där. Det är så vackert och pampigt. Vers 5 har så ljuvliga ackord. Min själ dansar och församlingen sjunger så det dånar.
20141223_180112

Må du få en fin julhelg med de vackraste sångerna. I min lilla änglaorkester spelar de olika låtar. Dirigenten har Stilla natt och organisten O du saliga. Lite kul.

”I varje hjärta armt och mörkt, sänd du en stråle blid. En stråle av Guds kärleks ljus i signad juletid.”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.