Lycklig Gospel-Lotta


Hemma på lugna gatan efter ett alldeles underbart körinternat med Hyllie Gospel. För andra gången har vi besökt scoutstugan Gamlegård i Torna Hällestad. Första gången hade vi underbart roligt, det var 2009, och nu år 2015, hade vi helt underbart roligt. Något som nog lade grunden till vår otroliga glädje denna gången var vår fantastiska sångpedagog som besökte oss och jobbade med oss i 5 timmar. Maria Kellström kom, sågs, upplevdes och segrade. Det var nog den roligaste och bästa sångpedagog vi haft på länge. Vi skrattade och skrattade, Maria är en fena på skådespeleri och att hitta olika sorters gestalter för att berätta vad hon menar. Vi fick så fina verktyg för att fortsätta vårt jobb på egen hand. Helt ljuvligt bra och roligt. Sen när Maria åkt hem var vi jätte-rediga och fortsatte att i vår egen repertoar försöka infoga hennes tips och verktyg. SÅ HIMLA ROLIGT!! Tillsammans med Maria jobbade vi med några låtar och hon gick in och petade och supportade på ett ypperligt sätt. Min fina Hyllie Gospel har fått ett nytt liv och som sagt, nya verktyg.

Vi sjöng och övade och lagade mat och diskade och dansade. Vi hade tagit med hela ljudutrustningen vilken kom väl till pass efter kvällsmaten. Jag tror nog att jag har världens mest dansglada kör. De dansade nonstop i 2 timmar och det är en ren fröjd att se dem… och att dansa med också. Det är glädje på hög nivå. Och min kör har så otroligt roligt tillsammans. Åldrar spelar ingen roll, de knyter an på alla möjliga olika håll. Det är helt underbart att se.

Det var liite trångt på ett sätt. När Maria Sångpedagog sjöng med 1 stämma i stora salen fick vi hålla till i korridoren på andra våningen. Där var liksom inga andra rum. Det rum som kunde varit möjligt var så litet så där gick det inte att trycka in 14 alt-flickor, så det fick bli korridoren. Men det var rätt livat det också 😀
20150124_130548

Nu är jag hemma och lugnet är påtagligt. Det får symboliseras av vår fina en.
20150125_152353
Jag har varit ruskigt nervös för vårt internat. Dels pga att vi har varit på samma ställe tidigare och det var helt fantastiskt och nu skulle vi dit igen och då var jag lite rädd att samma glädje icke skulle infinna sig… men det blev faktiskt ÄNNU BÄTTRE än sist. Det är häftigt. Och sen var jag nog nervös för jag ville så innerligt gärna att det skulle bli en bra helg. Och det blev en fantastisk helg. Vi har som sagt fått så mycket verktyg att använda i våra sånger och det HAR GJORT SKILLNAD!!!!! Sången fortsatte klinga efter att sångpedagogen lämnat oss i skogen, och vi fortsatte ta tag och tänka och klura och experimentera. Och vi tänkte och provade oss fram tillsammans. Lekte hejvilt med klangerna! JÄTTEROLIGT!!!

Nu är lilla Lotta Gospelhoppa helt slut. Sömnen var i det närmast obefintlig, miljoner tankar och sånger virvlade runt i skallen. Nu är jag hemma och hunden likaså, min lilla flock är samlad. Det är gott.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.