Magisk mässa


Ibland blir det så där; vi planerar ganska bra, tycker vi nog, jag och prästen. När söndagen kommer så tuffar vi på som vi brukar, och sen, helt plötsligt så bara stämmer allt. Predikan leder rakt in i körens sånger och helt plötsligt är det som om vi är genomplanerade…. men det är vi inte utan det ena ger det andra och så bara bliiir det så mitt-i-prick. Det är fantastiskt varenda gång det händer. En liten ensemble ur Hyllie Gospel kom och sjöng och mässan blev så ljuvlig.

20150308_143812
Solen sken och eftermiddagen ägnades åt en kopp kaffe i solen och sen slocknade jag som ett litet ljus. Kvällen ägnades åt en promenad på stranden. 20150308_181415
När det varit en så vacker dag och allt är kav-lugnt så blir allting så oändligt vackert. Hundens rörelser på stranden blir som siluetter och allt är bara frid.

Dagen skulle ägnats åt idel ädel skrivjobb, men jag har inte orkat. Vi var i Småland igår på 50-årsfest och det var så mycket glädje och kärlek och musik och bilkörning. När vi kom hem halv tolv igår natt till Malmö blev vi bjudna på paj och kaffe hemma hos dottern när vi skulle hämta hunden, så vi har inte sovit så mycket. I morgon är det en lång måndag och då kan jag skriva istället. Det gäller att välja sina strider och bara bestämma sig. Idag vilar jag och är människa som bara såsar. I morgon blir det fart. Då ska jag städa, hälsa på pappa och spela in lite filer och skriva lite grejer… kommer osökt att tänka på Pippi Långstrump och Mors lilla lathund; I morgon ska jag städa, hela Guds långa dag, ja ojojoj vad jag ska gno! Ha! Ja, så är det! Ja, ojojoj vad jag ska gno!

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

 

 

2 kommentarer

Eva säger
9 mars 2015 – 12:22

Så härligt ! Jag ska också städa nu , men först en fastlagsbulle kram Eva

duromoll säger
9 mars 2015 – 09:48

Smaskigt med fastlagsbulle!! Särskilt när man ska städa :-D Kram tillbaka!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.