Lördag som kördag


För 6 år sen funderade jag tillsammans med min körledarkompis på vad vi kunde göra för att bringa ljus i vårt gospelmörker. Det var nämligen så att stora stadens festival var bara vartannat år, så alltså var vi alldeles festivallösa vartannat år. Nu är det inte så längre, utan nu avlöser sig alla gospelfester på varandra; i varje hörn är det körfest med olika körer och olika mer eller mindre fashionabla artister. I alla fall så tog vi tag och bokade in ett par goda gospelprofiler och gjorde vår egna lilla dag. Ytterligare 2 andra körer bjöds in och tillsammans fixade vi alltihop. Nu har vi åtnjutit en 3:e kördag och i år hade vi bjudit in Ulf och Åsa Nomark.
20150321_154340
Samarbetet har varit lysande men varje år har jag haft lite dåligt samvete eftersom vi alltid varit i Bjärred hos min kollega och därmed har de fått ta mycket av logistiken och vi har bara kommit dit och tagit del. Lyckligtvis är min kollega ett litet under av organisation och dessutom försedd med ett band av frivilliga som ordnar mat till oss. I min kör har vi hjälpt till med att baka kakor.

Men i år hjälpte jag faktiskt till rätt så mycket. Jag gjorde ljudfiler till min kör att öva efter och jag delade med mig av dessa filer till min kollega och det är jag så nöjd med. Jag har kunnat hjälpa till!! Fast detta kom jag inte på förrän igår, att jag faktiskt hjälpt till.

I alla fall så har vi rasande roligt. Vi får ny inspiration av skickliga körledare och duktiga sångare och vi får uppleva nya låtar i stor-kör. Sen är det en ren fröjd att gå hem och fortsätta med de låtar som fastnat lite extra i våra hjärtan. Vi har fått med oss riktigt mycket inspiration och dans och lite sångteknik på köpet. Lite glada körledare kommer här:

20150321_132048
Isa och Anders
20150321_133756
Lotta och Anna

 

Tack Isa och Bjärreds församling för ännu en kalasdag!

 

Nu är denna lilla Lotta faktiskt återhämtad efter en lång lördag. Det var lite spännande när vi väl kom dit. Nästan alla var på plats, utom min kära make. Vi skulle börja sjunga upp men han var inte där. Jag blev lite svett och orolig, och efter en stund hittade jag honom i köket. ”Vad gör du?” undrade jag lite, liite irriterat. ”Jag gör kaffe till mig och Mats!”. !! Basarna behövde helt klart kaffe för att kunna sjunga en hel dag. Det kanske vi ska ta med oss i utvärderingen av denna dag. Mera kaffe till folket!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.