”Det är lusten som styr verket”…


… sa maken häromdagen. Vi diskuterade min tjänst och mina förehavanden. Vi räknade på tjänsten förra veckan och det befanns vara alldeles för mycket årstimmar. Då var ändå inte ytterligare 3 jobbrelaterade åtaganden inräknade. Men i alla fall så konstaterade maken eftertänksamt: ”Det är lusten som styr verket”.

Idag hade min orgelelev lektion och under dagens session kom vi fram till 2 beprövade tillvägagångssätt under en refräng. Sången vi spelar är ett samarbete mellan oss båda. G börjar på orgeln och sen jag tar refrängen själv 1 gång på flygeln och sen tar vi refrängen 1 gång till tillsammans och sen avslutar det lilla livet själv. Förra veckan räknade han till 5 varv runt stolar och orgel under tiden jag spelade – dvs han sprang för allt vad tygen höll och på sista rundan kastade han sig upp på orgelpallen och hann precis i tid till sin refräng. Idag hade han utvecklat det hela och gjorde på följande lilla vis: Han började med pallen upphissad (en viktig detalj). Sen blev det så här:

  1.  På svällbrädan kan man dutta med foten för att få en rytmisk effekt, så det gjorde han.
  2.  när jag spelade min refräng registrerade han om, drog ut ytterligare 5 register.
  3. sen hissade han ner pallen och
  4. sist hann han med ett varv runt stolar och orgel. Jag var tvungen att fråga honom: ”Varför ska du hissa ner pallen?” Då log han med hela ansiktet och sa: ”För att jag tycker det är roligt!”. Då är det fullt motiverat att hissa ner pallen!! Och egentligen var det det svaret jag ville ha!!!!

I helgen skulle Ungdomskören öva extra, både fredagkväll och lördagen till kl 15. Märkligt nog så var hela huset uthyrt just den kvällen så vi fick hålla till i kyrkan och inne på dagiset (tack kära dagis-personal!). Min musikerkompis övade med kören i kyrkan och jag fixade kvällsmat och fika osv. En väldigt bra fördelning!! Vi passade samtidigt på att fira körens första 20-åring!!

20150410_202859
Emelie och lite ungdomskör!
20150410_202920
Lite mera…

 

 

20150410_202917
… ungdomskör!

Huset i övrigt var uthyrt till en förening och under tiden som kvällen gick så kom det några stycken och bytte några ord med mig. Det hela slutade med att 2 ungdomar frågade ifall de fick börja kören! Så himla roligt!! Jag blir alldeles varm i hjärtat av glädje.

20150410_202934
Glad körledare

Sen åkte jag till London hela helgen och Ungdomskören övade själva med min musikerkompis!! De är så kreativa och min musikerkompis Emelie är så synnerligen proffsig!!!! Fantastiskt roligt att komma hem och se resultatet på mitt arbetsrum – de hade nämligen gjort alster att använda till vår lilla konsert.

Just nu är det onsdagskväll och jag är allt lite trött.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.