Mitt i natten


En lång ledighet är till ända. Ledighet och ledighet, jag har jobbat både i torsdags och idag, men det har varit en kort vecka med ledig fredag och lördag. Alltid något.

Min ledighet har fyllts av mycket. I torsdags bad vi pappa ta bussen till Ystad för att sen hämtas av oss så vi kunde äta kvällsmat tillsammans. Jodå, pappa ville gärna ta bussen till Ystad och vi skulle då vara beredda i givakt när han hoppade av bussen. Vi felbedömde tiden och blev 7-8 minuter försenade. Men jag ringde och bad pappa bara vänta där vid bussen. Jodå, det skulle pappa göra. Så kom vi fram till lilla torget i Ystad och jag hoppade ur bilen. Jag ringde till pappa, men inget svar. Jag ringde igen, men inget svar. Jag såg honom inte och kände paniken växa fram. Jag kunde se tidningsrubrikerna som gastade ut: ”89-årig man vilse i Ystad. Slarvig dotter tappade bort honom vid busstationen!” Nu är ju visserligen pappa född i Ystad och synnerligen hemma i staden och förvirrad är han inte alls. Men ändå! Jag började gå och fick syn på pappa på en bänk vid bussen. Jag busvisslade och traskade dit. Pappa log och kom och mötte mig. Sen bjöd vi pappa på en god middag och så småningom skjutsade vi honom till Sjöbo. Det blev lite väl sent att sätta honom på bussen igen. Jag tog pappas cykel vid stationen i Sjöbo och cyklade hem den tillsammans med min vovve. Det blev en god cykeltur på kvällskvisten. Och så roligt att pappa kunde komma och hälsa på oss!!!

I fredags hade jag huvudvärk och hela dagen gick i slow motion.

I lördags var vi bjudna på gökotta. En svinkall gökotta. Men det var himla trevligt och fullt med god mat fick vi. Vi hörde både gök och näktergal, vilket i sig fullkomnade vår gökotta. Sen åkte vi hem och fick efterlängtat besök av goda vänner. De stannade länge och vi pratade massor och åt gott. Det fyller på själen riktigt ordentligt.

Fast i torsdags morse, innan mässan, hade vi körövning. Nästan gökotta med körövning. Jag kände mig rysligt barmhärtig som hade gjort kaffe och ställt i fönstret till mina hågade/hugade  körsångare som orkade upp i ottan, trots ledighet osv. Det blev en fin och produktiv körövning.

20150517_194021
Tillförsikt
20150517_194024
tillförsikt

Två veckor med konserter ligger framför mig. Roligt och spännande. När jag kom ut i eftermiddags möttes jag av denna strandäng och fylldes med ordet tillförsikt. Regnet var borta och solen öste värme över marken. Så grönt och vackert.

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.