Ruta ett?!


”Jag har också varit på ruta 1” sa hen i all välmening, instruktören på morgonens träningspass. … !!! … Vem bestämmer vilken ruta jag befinner mig på?!?! Inte morgonens instruktör i alla fall.
Instruktören var modell 155 cm över havet, litet muskelpaket i 20-årsåldern. Jag är då 49 år, 189 cm ö h och befinner mig absolut inte på ruta ett. Sen i somras har jag gått ner minst 8 kilo – slutade väga mig när vågen stod på 91.5, i morse stod vågen på 83,5 – och jag har sen i november byggt upp en ben- och armstyrka jag inte besuttit på 10 år. Själv tycker jag att jag befinner mig på ruta 6 eller så. Men allt är ju relativt. I så fall befann jag mig på ruta -7.5 i november.

Men hen menade väl och ville uppmuntra mig, men så fel det blev. Egentligen finns det bara hårt jobb och envishet. Efter mina förutsättningar så är jag definitivt förbi ruta ett.

Och det enda som gäller är egentligen:

”Walk a mile in my shoes”.

En kommentar

Eva Mankell säger
26 maj 2015 – 09:27

ett mycket bra uttryck ......walk a mile in my shoes!Fast ordet hen ...gillar jag inte

duromoll svarar
29 mars 2024 – 12:31

Hej Eva. Tack! Jag är inte heller riktigt bekväm med hen, men det är ju neutralt och det tycker jag är bra. Fast jag kunde likaväl använt vederbörande. Men det tänkte jag inte på 🙂 Ha det så gott Eva och tack för svar!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.