Mitt emellan


Mitt emellan två konserter. I söndags hade Hyllie gospel sin vårkonsert och på söndag är det dags för Disney In Real Life, Ungdomskörens och juniorkörens och barnkörens musikgudstjänst. Hjärnan jobbar inte för högtryck just nu, men jag har antecknat noga allt jag ska göra så jag inte missar något. Inte bara förberedelser för söndag utan även eftergrejs från i söndags – sätta in kollekten, betala gåvobrev till Stadsmissionen, skicka in till STIM…

Än så länge har jag inte hunnit göra något av eftergrejset.

Igår var vi i Kirseberg och studerade deras arbete med långarbetslösa. Mycket intressant. Men sen var jag helt slut och gick hem och sov, för att sen orka pallra mig till kyrkan och ha ett par orgelelever. Med lite kaffe och kaka gick det som en dans. Lajbans med orgelelever. Den senaste/nyaste eleven är 14 år och har övat in Bach´s stora Toccata i d-moll på piano och vill nu lära sig samma på orgel. Men vederbörande kan inte noter. Har alltså övat in detta på gehör. Det är fantastiskt vilka förmågor man kan ramla över. Och det är så vansinnigt roligt att jobba med dessa begåvningar!! Och häromdagen ringde en mamma med 2 barn som också vill spela orgel och börja till hösten. Då har jag 5 elever!! Livat!

I tisdags övade jag med de 2 senaste tillskotten i ungdomskören. De behärskar icke språket men vill så gärna sjunga. De kommer från en helt annan kultur och gör på ett helt annat sätt med sin sångröst, men i tisdags hittade jag en väg där vi kunde tonbilda tillsammans och det gick så BRA!! Det är roligt när polletter trillar ner hos både mig och den andra parten som jag jobbar med. Ljuset börjar lysa i blicken och glädjen kommer in i kroppen.

Ikväll till Hyllie gospels körövning har jag planerat att vi ska ha konsertkoll och knytkalas. Det är lite intressant hur perspektiven ändras, såtillvida att nu har en hel del redan sett egenhändigt inspelat material från konserten, eftersom körkompisar som befann sig i publiken har spelat in och spridit på Facebook. Då blir ju konsertkollen inte sååå intressant, liksom. Men det är nyttigt att kolla tillsammans och komma fram till vad vi hör och ser, och vad vi kan ta tag i och göra bättre. Då blir det konstruktivt och det är ju det som är meningen.

NU ska jag ta tag i lite eftergrejs! Skicka in programmet till STIM! Tjolahopp!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.