Ordningsmansänglar


Så här på lördagskvällen funderar jag över ett av veckans mirakel. Det var i tisdags och vi skulle ha sammanträde med Juniorkören. Jag var lite stressad över att vi bestämt sammanträde, men eftersom vi nu har kören som en förening så var det bara till att bita ihop och fixa och förbereda – i sammanträdessituationen ingår ett (1) ballerinakex och saft med servett samt dagordning och penna till alla. Körövningen började och vi sjöng 20141125_184145upp oss och tog igenom 1 sång och sen gick vi iväg till vårt sammanträde. Vi gick igenom hela dagordningen och avhandlade vilka som behöver ny körtröja samt vilka låtar som önskades till lucia-tåget.

Under punkten Övrigt trodde jag inte att vi hade något, men jodå! Lilla Dorotea sa: ”Övernattningen måste vi prata om!” Och hon hade ju heeelt rätt. Där är många detaljer att diskutera, såsom vilken film vill vi se på kvällen, hur mycket får godispåsarna kosta (30 kr) samt ”Vilka föräldrar kan hjälpa mig?”. Jag har nämligen alltid ett rullande schema så att någon kommer kl 15.30 och fixar fruktfika, några kommer vid halv sex och gör kvällsmat, någon kommer framåt 21-tiden och gör kvällsmacka, och någon övernattar med oss, och någon kommer dagen efter och gör frukost till oss allihopa, och sen hjälps alla åt att städa. Plus att några stycken gör köttfärssås hemma så det bara är till att värma. Förr hade vi alltid spagetti och köttfärssås, men det blev sedermera nerröstat och ersattes av Tacos. Det brukar bli så fantastiskt roligt och föräldrarna brukar vara så glada när de är här så det blir liksom dubbelt trivsamt!!

Övernattningarna toppas alltid av en Mässa och då är en viktig detalj att alla gosedjuren får sitta på orgeln, så det liksom syns att det varit övernattning.

20150531_153956

Tack vare sammanträdet och mina kör-änglar fick jag styr på min egen planering och skickade ut till föräldrarna om föräldramöte efter nästa mässa. Gissa hur glad jag var över att vi hade haft vårt sammanträde!!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.