”Och de fattigas tillhåll är hans…”


… sjöng Juniorkören under nattvarden i dagens högmässa. För första gången har Hyllie Ungdomskör och Juniorkör sjungit tillsammans i en vanlig högmässa. De brukar annars alltid sjunga på Mässa för små och stora. Det var väldigt spännande idag för undertecknad körledare. Dels för att det var första gången på vanlig högmässa, dels för att de skulle sjunga tillsammans utan barnkören. Dessutom var det spännande att se hur vi skulle få ihop sångerna. Tre sånger var gemensamma och under nattvarden sjöng de vars en sång. Och i ärlighetens namn så var inte sångerna sååå genomrepeterade att allt satt som det skulle. Nu gick nästan allt hur bra som helst och jag är jättenöjd med mina körsångares insats idag. Under nattvarden sjöng de så rasande fint – Ungdomskören sjöng en koral ”Du är…” , klockrent och snyggt, Juniorkören sjöng ”Lägger någon märke till honom”. De ville sjunga alla tre verserna, så det gjorde vi, och jag fortsätter förundras över deras faiblesse för denna lite udda, men ljuvliga sång.

Resten av dagen har gått i solens och vilans tecken. Jag traskade med hunden längs stranden och helt plötsligt ville han inte simma ut efter bollen. Min vovve kan simma, såklart, men så fort han har fått en boll i munnen har han börjat fäkta i luften med framtassarna och någon gång faktiskt börjat sjunka med bollen i munnen. Nu har han20150927_160749 lärt sig simma MED bollen i munnen, men helt plötsligt var det som om han glömde bort att han faktiskt kan. Jag fick ta av mina sandaler och traska med honom ut i vattnet. Jag kastade en sten i bollens riktning och då började han simma och hämtade in bollen.

I morgon börjar en ny vecka, jag ska lyssna på en eventuell ny körsångare, och jag ska träffa tre flickor från Juniorkören som vill sjunga lite extra. Lite roligt med deras ambitioner.

20150926_184841

Men ikväll är det ljuvlig afton med fint väder och gigantisk måne. Att promenera på en månljus strand är himmelskt vackert. Då behövs minsann ingen pannlampa.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.