Gamla skatter bland skuggorna…


20151011_084436
Ett altare i trädens skugga

”Någonstans bland alla skuggorna står Jesus” är önskemålet inför begravningen på fredag. Jag undrade försiktigt vad det är för sång och fick ett par länkar att kolla in. Det visade sig att den är gjord av Einar Eklöf och finns nyutgiven på Libris. Jag lyssnade på youtube-klippet och tänkte att den kanske finns i någon bok. Jag gick ner i sakristian och kollade in min sångskatt, ”Minns du sången” och minsann, där hittade jag nyss nämnda sång. Tänk vilka skatter som står helt anspråkslöst i sakristian. Den är värd sin vikt i guld, och nog det dubbla också, faktiskt. Tänk, dessa tre häften fick jag av en före detta granne från trappan på Kroksbäck. Han var i flytte-tagen och sa: ”Dessa har du nog mer nytta av än jag”. Tänk så rätt han hade.

På orgellektionen idag sjöng min elev en liten trall som han hade i sitt huvud, men han mindes inte vad det var för något. Han nynnade, men jag kunde inte placera trallen. Helt plötsligt kom lite ord till trallen och genast glimtade det till. Jag visste vad det var för sång och han hoppade i sina stövlar och vi sprang upp på mitt arbetsrum och letade upp den. Vi kände oss tvungna att sjunga igenom sången eftersom den är så bra. När vi sjungit klart hade vi orgellektion och det var som vanligt jättekul. Sången vi hämtade tog vi igenom igen och bestämde oss för att sjunga den på kören nästa vecka. ”We need love” heter den och är gjord av Cynthia Nunn. När eleven givit sig av satte jag mig vid flygeln och sjöng och spelade, och minsann om jag inte kunde spela de där grönmarkerade 8 takterna som jag haft så svårt för innan. Sången är inte särskilt svår egentligen, och de där 8 takterna lät jag helt enkelt bli att sjunga tidigare, och sjöng bara det andra. Segern blev desto större när det helt plötsligt landade i lilla Lottas skalle. Det var dagens andra skatt som låg gömd i mitt inre och kunde plockas fram. Den hade helt klart mognat under 1 eller 2 års tid. Ha, begåvning är en fråga om tid!!

20151028_054842
Kise på digitalpiano

Nu har en hel kväll förflutit i stiltje och slöhet, inte mycket har blivit gjort. Jag upptäckte nyss att hundstackarn blivit utestängd från sovrummet och kattstackarn blivit instängd i badrummet. Vilken misär!
Nu sitter katten på pianot istället och jag får väl ge mig ut med hunden på kvällens cykeltur.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.