Barnkör-storming


Idag gick färden till Lund. En driftig kollega – tack Ann-Sofie Gribel för lysande initiativ!!! – kallade till barnkörs-favorit-delande, dvs alla vi som jobbar med barnkör fick en inbjudan att komma för att dela med oss av våra favoriter. Både i låtväg, men även i trix- och tips-väg för att göra körövningen roligare och varierande och innehållsrik och spännande. Vi var drygt 20-talet som mötte upp och fikade och pratade och sjöng och sjöng. Jag hade tänkt ta med, tre favoriter, men när jag gick på jobbet i morse och plockade så hittade jag än den ena, än den andra, så det slutade med att jag hade med mig 3 energi-vändar-grejer och fem låtar… jag fick lägga lite band på mig, så det blev att jag presenterade mina 3 energi-grejer och 1 sång. Sen fick vi höra så mycket bra musik. Så roooligt!!! En av kollegorna hade med sig ett gammalt häfte där hon valt en sång som vi fick sjunga. Häftet var ”Gabriel och Maria” av John Höybye och jag formligen älskar dessa sånger. När jag var kring 20-årsåldern spelade jag dessa låtar utan och innan och jag sjöng så mycket jag orkade. Jag tyckte att de var så raffinerade, samt det andra häftet också, Saul och David. Fast samtidigt så hade jag lite svårt för sångerna, för jag tycker de är lite vemodiga och jag blev ofta lite ledsen. Jag sjöng aldrig sångerna med mina körer, men jag tyckte de var så roliga att bara spela. De är nämligen rytmiskt intrikata och ruskigt svåra och jag tyckte det var helt fantastiskt att bara försöka spela dem.

Idag när jag kom tillbaka till jobbet så gick jag raka vägen till mitt arbetsrum och tog fram mina gamla Höybye-häften med nyss nämnda sånger. Det var så fantastiskt roligt att återigen spela och sjunga. Och så fantastiskt roligt att märka att mina marginaler är milsvida större än för 30 år sen. Verkligen ett kärt återseende… vem vet nu kanske jag klarar av att sjunga sångerna med nån kör utan att gråta.

Sen var det dags för mina egna körer, 20151011_093229Barnkören och Juniorkören. Vi ska sjunga en John Rutter-sång och den klara barnklangen svingade sig fint upp mot taket. Jag bad dem ställa sig i en stor cirkel runt flygeln och det blev mäktigt och vackert.

 

 

Kvällen har ägnats åt låtspel och klurande och lyssnande och vila.

20151028_054842 Dagen idag har varit en dag av sol. Igår var det plask ner i asfalten. Jag somnade som en sten på kvällen direkt efter kvällsmaten. Kanske var jag bara trött. Då är det extra ljuvligt när det blir en dag med sol i hjärta och sinne.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.