Kör hela veckan! Körigt :-D


Så här på söndagskvällen kan jag blicka tillbaka på en helt ljuvlig körvecka. Det började redan i tisdags, först med barnkörledar-träffen i Lund där idéer och låtar haglade och inspirationen flödade. På eftermiddagen träffade jag Barnkören och Juniorkören i min egen kyrka. De sjöng tillsammans hela repan och vi sjöng både i storkör och i kanon i små grupper där de olika åldrarna blandades. De större tog så fint hand om de yngre.

På torsdagen blev det ytterligare barnkörledar-träff. Jag besökte Kulturskolan tillsammans med min kollega och vi träffade ytterligare 4 barnkörledare för att diskutera ett framtida projekt. Återigen fylldes luften av inspiration och idéer och skratt.

Senare samma dag var det dags för Ungdomskören och Hyllie gospel. Båda körerna hade årsmöte. Ungdomskörens årsmöte gick ganska snabbt så vi hann sjunga lite grann. Gospelkörens årsmöte var förenat med kvällsmat – Fest- och fikagruppen överträffade sig själv och det var mycket mat och ”möen gooo mad”, och det tog en stund innan mötet kunde börja. Sen rasslade det på i effektiv mötesordning och ny styrelse valdes MEN nästan alla i gamla styrelsen var kvar och den fylldes på med 2-3 namn. Så ROLIGT!! Sen vidtog körforum och idéer stöttes och blöttes och jag ÄÄÄÄLSKAR när kloka tankar föds fram i omsorg och väl-tänk. Det är stort! Vi drog över tiden och hann inte sjunga alls.

På fredagen spelade jag på en begravning i kapellen på Limhamn. Jag insåg att nya skor är kul, men inte alltid lämpligt på begravning. Skorna är svarta och snygga, men det tar en evighet att snöra dem. Jag skulle spela en sång på pianot framme vid altare och när jag 20160304_123058 (2)sen skulle tillbaka in bakom skranket så fick det gå som tåget med att snöra upp dem för det är absolut inga orgelskor. Jag hann, tack och lov.

På fredagseftermiddagen hade vi planerat in en extra övning med Ungdomskören. Vi sjunger låtar från tidernas begynnelse fram till nu, och det är så rooooligt. Lite Bach, lite Beethoven, lite Mozart, August Söderman och så ett jätteskutt fram till Elvis Presley över Billy Joel till Justin Bieber och Håkan Hellström. Det är en så salig blandning av låtar och så otroligt roligt, och det händer något alldeles speciellt i gruppen när vi sjunger Mozart och Beethoven.

På lördagen bar det av till Linköping och sång med 6 studentkörer. Det var lite tuffa bud för jag hade inget piano, så jag och stämgaffeln 20160305_130837arbetade hårt tillsammans. 3 x 45 minuter med tre olika grupper som alla var lika snabba och satte 3  låtar på tre kvart. Fantastiskt och inspirerande! Det var en så vital energi så det var en fröjd.

Faktiskt åtta körövningar på denna lilla vecka. Inte utan att jag har träningsvärk i överarmarna. Och på det två olika träffar med barnkörledare. Snacka om påfyllning!!

Idag har jag åkt runt och samlat styrka, först hos pappa i Sjöbo och sen vid stranden och sjön. Jag och hunden kunde gå helt ensamma i snöblasket och kylan och det var så ljuvligt!! Sen fick jag krama och pussa på min lill-tös också. I morgon väntar en ny dag och nya möjligheter. En ny vecka och nya djärva mål.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.