Varför spela som det står?


Mega-snuvan är borta och ordningen är återställd. Jag vaknade 04.40 och var pigg som en mört så det var lika bra att kliva upp och göra kaffe. Morgonrundan med hunden var ljuvlig, jag lyckade pricka soluppgången! 2016-05-25 05.12.13Sen cyklade jag iväg till ett yogapass innan jobb. Lovely att vara igång igen. Efter morgonmässa och planering och almanacks-genomgång så skulle jag leta låtar. Jag rotade igenom ett tidsskriftställ och hittade en gammal sångbok från 80-talet, Jo Akepsimas låtar. Jag satte mig och sjöng igenom allihopa. Särskilt en av dem är så vacker, Den stad du vandrar mot. Jag tycker den är helt fantastisk. Jag sjöng och spelade i högan sky.

2016-05-25 16.19.36
Orgelfötter!
2016-05-25 16.32.16
Glad och innovativ Gustav.

Eftermiddagen ägnades åt lite fakturor och papper.
Sen kom min innovativa orgelelev och vi skulle gå igenom läxan. Som alltid när han får nåt nytt i skallen så lägger han huvudet på sned och sen är tänket igång. Orgelfanfar stuvades om och pedalstämman flyttade upp i handen och handens trestämmiga fanfarer flyttade ner i fötterna. Pedal-förhöjarna plockades fram för då gick det att spela terser även för en liten fot. Fast jag supportade med det andra tersparet så vi spelade omlott. Snacka om samspel. Hela lektionen gick åt till att klura ut detta och sätta ihop delarna. Det gäller att roa sig!

Kvällen har ägnats åt vigselmusiks-planering samt liten date med dottern, samt cykeltur med hunden. I morgon bär det av till Blekinge och barnkör-nätverkande.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.