Med handen i kaklet


Nu är alla helgprojekt i hamn för denna terminen. Jag är så glad och nöjd och belåtet lite småtrött, men allra mest fylld av energi och glädje över mitt otroligt rika liv. Denna helgen har jag spelat nyckelharpa och trallat tillsammans med fiolspelande folkmusikkompis, jag har ätit på restaurang med god vän, jag har varit på körkonsert, och så har vi haft orgeldagar med våra elever, jag och Åse, och så har vi spelat på orgelkonsert tillsammans med samma elever. Det var så himla roligt att spela solistiskt, och jag var så glad att nervositeten var högst obetydlig trots att jag spelade en Bach-toccata.2016-06-12 15.16.18

FullSizeRender
Körövning hemma hos jubilerande körmedlem!

Förra helgen hade vi vårkonsert med min kör och det blev en fantastisk sångfest, och för ytterligare några helger sen hade mina barnkörer sin egna konsert.

Det har varit händelserika veckor och samtidigt hände allt detta när det var så grymt varmt. En dag undrade jag hur i allsin dar jag skulle lyckas ta mig in i duschen för att ta mig till jobbet. Jag var så trött, så trött. Jag tror att det var värmen som påverkade mig. Egentligen ville jag bara sitta i skuggan och äta päronsplitt, men det gick ju inte. En kompis sa: ”Men då ska man sätta sig i skuggan med sina elever och bjuda på glass och berätta om gamla orglar, eller så”. Bra tänkt. Jag ska försöka minnas det till nästa gång.

2016-06-13 18.20.33
Undertecknad roar sig och sjunger i högan sky på kanalen.

Idag har jag varit ledig och hälsat på pappa och … sen har jag inte gjort så mycket mer. Fast ikväll var vi ute på Malmös kanal och åkte flotte med jobbet. Vi hade picknick-mat med oss och en duktig kille sjöng och spelade gitarr. Det var kallt till tusen, men jag hade med både mössa och vantar, så jag klarade mig. Det var roligt och trivsamt med picknick på flotten. Vi sjöng i högan sky.

 

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.