För mycket kör eller för få söndagar?


En ny termin står i farstun och stampar och hjärnan jobbar frenetiskt. Redan. Den buktar åt alla möjliga håll och jag antecknar än här och än där för att inte missa eller glömma något. Häromdagen skulle jag kolla när det där datumet var som Juniorkören och Ungdomskören skulle sjunga så att jag efteråt skulle kunna ha föräldramötet och pricka in alla föräldrainsatser till övernattningen i oktober… Då visade det sig att alla söndagar redan är upptagna med kör eller solister, eller så är jag ledig eller bortrest i tjänsten. Numera jobbar jag bara 2 av fyra söndagar istället för 3 av fyra. Det är ju helt klart att jag också fattar att jag inte ska jobba för mycket. Men en märklig känsla att söndagarna liksom är slut. Jahapp. Jag får fundera på det några dagar.

Denna veckan är jag på kurs på Malmö Högskola. Jag supportar barnkörledarkursens övnings-barnkör såtillvida att jag fixar fika och räknar in alla barn och hämtar plåster osv. Det är en fenomenal start på terminen eftersom jag får så mycket inspiration och bra idéer. Varje förmiddag är jag på Malmö Högskola och sen sköter jag min tjänst i övrigt med begravningar och planering och övning. Och jag mjukstartar i morgon med en (1) orgelelev. Lajbans!

När jag kom hem från Malmö högskola idag mådde jag kass. Migränen var ett faktum och medicin intogs på hemvägen. Jag var så trött. Maken hade hela dagen fixat med en 3-hjulig vuxen-cykel 2016-08-08 16.30.03 HDRsom vi alltid haft stående här hemma. För några dagar sen kom vi på att min 91-åriga pappa kan ha nytta av den. Maken fixade alltså till cykeln under dagen och ikväll körde vi dit med den. Pappa tog en provtur och tyckte den var fin,2016-08-08 17.32.21 och lite läskig att sitta på. Märkligt med balansen i svängarna. Men vi kom fram till att han nog vänjer sig snart. Sen besökte vi en av byns lokala pizzerior och intog en kvällsmat tillsammans.

Nu har jag gått en runda med min hund, jag har papprat en hel del och sett lite på slaskdeckare på tv, samt ”The Vicar from Dibley”. Det blir nog bra denna terminen också. Jag får fortsätta sjunga mina sånger och det bästa av allt är att det kommer så många som vill sjunga med mig. Det är stort att få vara körledare.

Tack för idag, tack för en underbar, vanlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.