Barnkör-lös eller barnkör-fri?


Idag har jag genomlidit ALLA kval en barnkörledare kan göra när vederbörande lämnat över sin barnkör till kollegan. Det kan ju vara en baggis, men jag har faktiskt ALDRIG varit barnkör-lös. Bara när jag läste på musikhögskolan fick jag försmäkta utan barnkör, men det gick ändå rätt bra för då hade jag inte tid… Nu har det i alla fall hänt. Jodå, jag fick migrän lagom vid middagstid och fick inta horisontalläge. Sen grät jag lite också när jag pratade med min bästis i telefon.

”Ojojoj, vad hon brer på!” kanske någon tänker. Inte alls, dagsens sanning. Jag har fått roa mig med Hyllie barnkör i 20 år och nu är den överlämnad med varm – om än ledsen – hand till kollegan.

Jag har Juniorkören kvar och Ungdomskören, Gud ske pris för detta. Usch, ja jag vet. Jag jobbar för mycket och jag är så trött så trött, stundtals. … 😀 Finns det ”Anonyma Körledare” någonstans? Eller Körledare Utan Gränser? Det kanske vore något för mig.

Så det fattar jag som sagt, att jag inte ska jobba ihjäl mig. Och det är faktiskt liiiite skönt att bara planera Juniorkörövningen och inte Barnkörens övning också. När jag gråtit klart känns det rentav lite lyxigt. Jo, det ska nog gå bra det här!! Jag ska göra som min chef sa till mig: ”Gå ut som det Guds fria barn du är och var lycklig” … Det är ju just det. Jag är ju ett barn av Gud och vill leka med barnkören…. Uäääähhhhhhh.

Uoops, vem sa det där? Nu går jag vidare i livet,FullSizeRender som det Guds fria barn jag är och tillika Hyllie Juniorkörs och Hyllie Ungdomskörs stolta körledare. Dessutom är jag körledare för
Hyllie gospel, så jag har faktiskt 3 körer. Inte 5. Nu kan jag snart ligga på soffan och rulla tummarna. Hyllie gospel och jag ska leka på torsdag, vi ska spela brännboll., så jag tror att jag ska överleva faktiskt.

Som sagt, då går vi vidare i livet.

Tack för idag, tack för en underbar vanlig dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.