”Jag visslar inåt…”


… lät Samuel, 9 år, förtälja. Sen tänkte han en stund och sa att han gäspade inåt också. Jag undrade om det inte var lite jobbigt att vissla inåt, och det höll han med om.

Igår skulle Juniorkören sjunga på Malmö Live på en öppningskonferens för en ekonomiskt sinnad yrkesgrupp. 14264143_10154009100099372_165268092005515904_nVi sjöng tillsammans med 2 andra körer och 3 solister i åldrarna 9-14 år. Det var så otroligt roligt. Hela auditoriet reste sig upp efter halva första versen och sen stod de hela tiden och klappade i takt.Vilken upplevelse! Jag spelade piano och en basist briljerade med sitt spel. Så fantastiskt roligt!! Barnen studsade när vi gick till bilen och sjöng i högan sky på vägen hem.

14265099_10154009160554372_1960412095178902384_n
Genrep med produktionsfolk som berättar hur de ska gå och stå och Maria och Elin som ledde båda två. Den ena dirigerade solisterna och den andra ledde kören.

Det hela krävde lång planering. Först att fråga chefen om jag fick begravningsfritt så jag kunde använda hela fredagen åt detta äventyr. Sen att samköra hämtning och lämning av barnen tillsammans med de föräldrar som kunde hämta och lämna – ett digert planeringsarbete, kan jag säga. Men vi fick ihop det tack vare föräldrarnas goda vilja och lite cool-het, då en del detaljer inte blev klara förrän samma förmiddag. Dessutom gjorde jag besök på två skolor för att kolla med läraren om jag fick låna deras elever till vårt event. Det är ju så otroligt roligt att komma ut och träffa dessa lärare och bli mött med så mycket glädje och positivitet. Jag fick låna vår församlingsbuss så jag själv kunde köra 5 barn. Sen var det så häftigt att köra runt och hämta mina juveler och se hur hela kedjan fungerade. De stod och väntade där vi avtalat. Utom en tjej. Jag undrar varför hon inte kom. Jag har inte fått veta. Tänk så mycket roligt hon gick miste om 🙁 Jag måste fråga när jag träffar henne.

Visst har det varit mycket jobb, men jag har fått lära mig en ny, bra låt, jag har fått kontakt med barnens lärare – som log och sa, nästa gång kan du maila 😀 – och barnen har fått sjunga tillsammans med andra och samtidigt känna sig professionella. I pausen lekte de gömme och energin bubblade och det var ljuvligt att se dem. Dessutom har jag fått samarbeta – samarbete som gav glädje och inspiration – med så duktiga körledare, Maria Kellström och Elin Isaksson – båda två från Maria Voice Studio, www.mariavoicestudio.se . Maria frågade om vi ville vara med så det är tack vare Maria vi fick detta uppdrag och det är Maria som dragit den tyngsta biten med att släpa dit piano och hålla i alla trådar.

På vägen hem när vi lämnat av de andra barnen var det bara Samuel och jag igen i bilen och vi diskuterade lite mera vissling och gäspning. Observant kille som funderar på hur det fungerar. Stort att få ta del av en 9-årings funderingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.