Aug 11

Dag 4 – 5 augusti

väckning 7:29 av oss ledare med klassisk Death-metal. Sedan en god näringsrik frukost. Senare efter frukosten tackade vi Gud med en bön.  Vi tackade för den goda morgonen och för den trevliga dagen som vi hade framför oss sedan gjorde v oss iordning för en fin solig dag ute men det var ingen sol, men men. Vi körde charader och det gick bra. Vi gick sedan in i huset för att föreställa oss hur det var för Josef att vandra som slav genom öknen. Sedan gjorde vi en uppvisning om hur det gick till när Josef blev såld. Ett lag var efter han blev såld o ett annat fick om han blev såld i nutiden. Sedan åt vi lunch, korvstroganoff. Efter lunchen hade vi fritid. Sen fortsatte vi att prata om hur det var för Josef.

Aug 11

Tekniska problem

Bloggen upplever vissa tekniska problem. Därför är uppdateringen haltande. Förhoppningsvis kommer skrivandet igång väldigt snart. //admin

Aug 5

Dag 3 – 4 augusti

7:30 så väckte ledarna oss med hög musik, och efter cirka 30 högljudda minuter så var alla nere vid frukost. Efteråt så hade vi andakt med temat dop och gemenskap. Vi samlades ute på gården där vi blev upphämtade av tre stycken minibussar. I två av bussarna så sjöngs det (varav en var betydligt bättre (Theodors buss)). När vi kom fram så blev vi tilldelade våtdräckter som var extremt fabulösa. Våra backsamlingsgrupper blev tilldelade varsin gummibåt. Först körde vi motor fram till forsarna där vi bytte till åra. På vägen så såg vi en 7000 år gammal hällristning på en klippa över vattnet som föreställde en älg med sin kalv. Medan vi paddlade (vilket var otroligt roligt) så startade ett vatten krig som De Sjunkande Sjökorna vann efter en hård strid. Vi stannade senare och skulle simma ner igenom den vilda och förvånansvärt varma strömmen. Därefter stannade vi och åt mat bredvid en öppen eld. När vi till sist kom hem så målade vi våra masker och gestaltade våra känslor. Under tiden sprang en modig grupp på tre ut i stormen på ett farligt men hemligt uppdrag. De tre modiga männen trotsade vinande stormvind, piskande ösregn och plötsliga blixtar, men kom hem segrandes. Dagen avslutades med en mysig andakt.

// Sofia & Sherin med hjälp av Theodor

Aug 5

Dag 2 – 3 augusti

7:30 väckning, första morgonen på Sundmans fjällgård och alla var super trötta men ändå taggade för dagen som kommer.  Samling nere vid matsalen för frukost sedan in till Andaktsrummet, ett litet mysigt rum där vi sätter oss på kuddar där vi sjunger psalmer och läser en avslutande bön. Nu var det dags för att göra vandringsstavar. Tillgrund hade vi en lång stadig pinne som vi fick dekorera hur vi ville med hjälp av en täljkniv. Stavarna använde vi till vår pilgrimsfärd senare på dagen med Ristafallen som målpunkt. 

20140805-131457-47697787.jpg

Vi vandrade på Sankt Olofs pilgrimsled och han var vår första döpta kung. Vid vår målpunkt Ristafallen spelade de även in en scen i Ronja Rövardotter vilket gjorde platsen helig.

20140805-131458-47698814.jpg

Efter den vackra utsikten och några bilder gick vi upp till en campingplats där vi åt vår matsäck. Därefter gick vi ner till en stenstrand och där fick var och en ta en viskesten, den kan man viska sina hemligheter och funderingar till. Sen var det dags att gå hemåt. Efter lek och middag så var det dags för kvällsandakten, sammanfattningen på dagen.  Efter det var det dags att gå och lägga sig.

// Jana & Petra rum 5.

Aug 5

Dag 1 – 2 augusti

Hejhej!

Igår åkte vi tåg till Jämtland. Det var mysigt att sova på tåget, men lite svårt att sova. På morgonen när vi kom fram var det en smärre chock när vi klev av och möttes av 12-gradig fjälluft! Uppfriskande minst sagt.

Väl på gården fick vi våra rum och tid att bädda och packa upp. Efter rundvandring och annan information gick vi till en närbelägen sjö för att bada. En kan tro att fjällvatten har en konstant temperatur på 4¤, men den här sjön hade hela 17¤! De flesta badade ändå.

Sen pratade vi om vilka regler vi ville ha i ett nytt land. Det blev sen våra regler för lägret. Vi hann även med att göra egna filurer, små figurer som representerar en själv.

 

Aug 5

Nytt år, ny grupp!

Välkomna till Sommarfjäll 2014.

Fjällsjö

Här kommer deltagarna att berätta om vad de gör och vad som händer.

Håll till godo!

Aug 28

Dag 10 – åreskutan

IMG_0591Idag fick vi gå upp extra tidigt för att åka till Åre för att åka upp till toppen. Men när vi kom fram så blåste det så mycket att vi inte kunde komma ända upp!! Det löste sig ändå efter en kortare sångstund i värmestugan och vi gick på en annan liten tur. Istället för att åka upp med karbinbanan fick vi åka upp med andra liftar, där man satt två och två på en svävade stol. När vi var uppe vandrade vi runt lite grand och skulle prata om vad som hade hänt under lägret (Som i Emmausvandringen från nya testamentet); vad vi hade tyckt bäst om, vad vi skulle få med oss o.s.v.

Vi åt matsäck på fjället som Sundmans personal gjort iordning (apgoda mackor med fyllning). Det var hur gott som helst och extreeeeeemt mysigt med vacker utsikt!

Vi fortsatte gå och gå och gå, tills vi kom till någon slags topp. Sedan bar det av ner igen och vi gick tillbaka till samma lift som tagit oss upp, för att åka ner igen.

Efter det var vi ett tag i Åre by där man fick fika och kolla lite affärer innan vi åkte tillbaka till gården med buss igen.

Kuul dag som gjorde oss jättetrötta, sängen väntar! :)

Hejdå bloggen.

Aug 13

Dag 9

Hejsan bloggen!

Dagens tema var de sex tystnadspärlorna. Därför har vi gjort vandringar inuti oss själva och till Jerusalem (eller i alla fall en modell av Jerusalem) . Där såg vi var folk bodde förr i tiden på Jesus tid. Innan det så fick vi göra våra frälsarkransar och forma täljstenar, som är stenar som kan formas med kniv.

Jerusalem

Jerusalem

Så det var allt idag sammanfattat. Hejdå bloggisar!

Aug 12

Dag 8 Kärleksdagen<3

Idag har temat varit kärlek. Vi har beskrivit vad kärlek innebär på flera olika sätt för varandra. Bland annat genom att skriva ord om kärlek på post it lappar som vi dekorerade rummen med och vi gjorde även olika draman.  Vi har haftjätte trevligt idag och det har varit väldigt glad och fnittrig stämning.

DSC_0503DSC_0506

Vi har också sjungit och dansat till the beaver song. Så här går texten:

Beaver 1, beaver 2, let’s do as the beavers do,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 3, beaver 4, let’s open the beaver door,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 5, beaver 6, let’s pick up the beaver sticks,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 7, beaver 8, let’s go on a beaver date,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 9, beaver 10, let’s do it once again,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh

Beaver 1, beaver 2, let’s do as the beavers do,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 3, beaver 4, let’s open the beaver door,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh

Beaver 5, beaver 6, let’s pick up the beaver sticks,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 7, beaver 8, let’s go on a beaver date,
tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh, tch tch tchh
Beaver 9, beaver 10, STOP! IT’S BEAVER TIME! GO BEAVER; GO GO GO BEAVER!

 

MVH. Guld hinksvinnarna. Albin, Cesar, Didrik

(Man vinner guldhinken när man har det finaste rummet)

DSC_0525

Aug 11

Dag 7

Idag var den tredje och sista aktivitetsdagen som alla här på konfalägret hade. Vi var alla uppdelade som vanligt  tre grupper, paddel, fiskning och ridning. I dag var grupp 2 med och red. Det var jättekul, men kanske skulle vara ännu mer roligt om alla killar fick en extra kudde med sig att sätta mellan benen när hästen hoppade. När vi kom hem så tog vi det lugnt och relaxade. Sedan åt vi en supergod middag som huset alltid bjuder på och idag bjöds det på torsk med färskpotatis och ärtor. Efter maten läste vi bibeln i en timme och gick sedan igenom de två kapitlen som vi läst. Vi satt i en cirkel i tre timmar så att våra rumpor blev platta. Dock så var det väldigt intressant för att det var väldigt djupa frågor som man oftast inte pratar om i vardagen. Det var väldigt trevligt att få veta vad andra personer tyckte och tänkte. Nu sitter vi (eller snarare jag för de andra är inte särskilt insatta i bloggningen/ skoja bara) här och skriver om dagen. Härnäst ska Elise och Ebba hålla i kvällsbönen som börjar om 4 minuter. Så hej då

– håll huvudet högt bror efter regn kommer sol