Nedsläckt…


Så här på långfredagen passar det kanske bra med ett inslag om Earth. Hour, timmen då vi släcker lampor för att medvetandegöra miljöfrågorna. Globala Racetgruppen i Skön rapporterar hur de jobbade med att påverka föräldrarna att släcka ned och rapportera detta till sina ungdomar som var på SUM (stiftsungdomsmöte) i Härbösand. Bra initiativ!!! Här kommer deras rapport:

 

Globala racet -Earth hour.

Earth hour inträffade i år samtidigt som det var SUM i Härnösand och det skapade lite huvudbry hos Sköns raceare. Hur skulle vi manifestera timmen då? Alla var rörande överrens om att de ville göra något eftersom miljön är en så viktig del av våra liv. Efter att jag pratat med Maria Vilander Holmqvist kunde alla slappna av lite eftersom hon lovade att det skulle bli earth hour även på SUM.



Men alla där hemma då? Hur skulle vi få föräldrarna till deltagarna att släcka mitt i lördagsmyset? Efter information om hur viktigt det var fick föräldrarna lova dyrt och heligt att de deltog i earth hour även om inte ungdomarna var hemma och kunde kontrollera. Vi har fått några bildbevis och en förälder har t.o.m. skickat in sin namnteckning på att allt gått rätt till.
Att det var earth hour på SUM det vet alla som var där och irrrade i parken med ficklampa…


Jenny Nordén, Skön



 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *