#ukjerusalem15


Nu är vi ett nytt gäng som ska åka till Jerusalem på ”livsresa” i vår! Länge var det osäkert om det skulle bli av eftersom sommaren har varit så orolig. När vi informerade om resan i augusti hade kriget mellan Israel och Hamas precis slutat men freden var bräcklig. Vi sa att om vi inte kommer iväg till Jerusalem behåller vi temat, men stannar i Stockholm. I Stockholm kunde vi ha gått till synagogan, någon moské, träffat israeler och palestinier… Men det hade naturligtvis inte varit som att få besöka alla de intressanta platserna själva.

Nu har läget blivit stabilare, men ingenting är helt säkert. Vi valde att förlägga en stor del av resan i Galliléen istället för Jerusalem. Jericho och Betlehem räknar vi också med att kunna besöka samt jerusalem. Om läget tillåter.

Idag strålade vi samman på stiftskansliet för en första introduktion. Vi lärde känna varandra lite mer samt jag gick igenom lite grunder – olika kartor, lite kyrkohistoria och annat att tänka på när vi ska resa runt i Israel och Palestina. 28 februari till 8 mars äger resan runt och den går att följa på Instagram Facebook och Twitter med hjälp av hatchtaggen #ukjerusalem15

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *