Vårt bidrag till invigningen av Kulturhuvudstadsåret – 2014


I morgon är den stora invigningen av Kulturhuvudstadsåret i Umeå 2014. Stadskyrkan som ligger i centrum av allt är öppen hela dagen och det finns fika till försäljning. I dag har vi bakat 600 kanelbullar som vi hoppas ska räcka. Här kommer mitt bästa recept på kanelbullar.IMG_20140131_094318IMG_20140131_094215IMG_20140131_094109IMG_20140131_164727

Kanelbullar 40 st

50 g jäst

150 g smör

5 dl mjölk

½ tsk salt

1,5 dl socker

1 ekologiskt ägg

11- 13 dl vetemjöl

Fyllning:

rumsvarmt smör

kanel

mandelmassa

ekologiskt ägg till pensling

pärlsocker

Smula jästen i en bunke, smält smör och värm med mjölken till 37 grader. Häll över jästen, tillsätt socker, salt och ägg och vispa ut jästen noga. Tillsätt nästan allt mjöl och knåda i degblandare i minst 10 minuter. Jäs under bakduk i 45 minuter. Dela degen i två delar och kavla ut varje del till en rektangel. Bred på smör, strö över socker och kanel och riv över mandelmassa med ett grovt rivjärn. Rulla degen och skär i 20 bitar, dra till och vik änden under bullen och lägg på bakplåtspapper. Jäs bullarna ytterligare 30 minuter, pensla med vispat ägg och strö över mycketpärlsocker. Grädda 5-7 minuter i 250 grader.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *