Hur kan fel bli så rätt rätt?


Idag hade jag en heldagskonferens inbokad med fika, lunch och fika. Det är alltid uppskattat eftersom jag lagar allt från grunden, de får nybakt bröd och en extra omtanke under hela dagen. Jag tyckte jag hittat det ultimata receptet som var enkelt att göra till många, det är dem jag ständigt är på jakt efter. Till historien hör också att jag och min man nu har kommit igång att cykla till jobbet vilket blir 1,2 mil enkel väg och jag var så där lagom stressad när jag hängde på låset på Ica för att göra de sista inköpen till lunchen. Jag skriver aldrig lista och jag hade inte med mig receptet men jag visste ju att det var hoisinsås jag skulle ha i såsen till kycklingen. Svettig och rosig kom jag till jobbet och satte igång med alla förberedelser och allt löpte på väl och under lunchen strömmade hyllningarna in, ”vilken god mat, och vilken härlig sås vad har du i den?” När jag och Siv, som jobbade med mig idag i köket, satte oss ner och smakade på maten efteråt tyckte även vi att det var gott , men visst var den lite söt?, eller? Tillbaka i köket slängde jag ett getöga på receptet och där stod inget om hoisinsås. Det var teriyakysås det skulle vara. Undrar hur det smakar? Det var iallafall många som ville ha receptet så här är det och ni får väl välja själva om ni vill ha hoisinsås eller teriyakysås.

Teriyaki/hoisinkyckling 4 p

700 g kycklinglårfilé

2 dl cremefraiche

2 dl grädde

1 dl teriyakisås eller hoisinsås(välj själv)

2 tsk sambal oelek

Bryn kycklinglårfiléerna, salta och peppra. Lägg i en ugnsform. Blanda grädde, cremefraiche, teriyaki/hoisinsås och sambal och häll över kycklingen. Ställ in i ugnen på 200 grader i 30 minuter. Servera med ris eller pressad potatis och en god sallad.

2 kommentarer

Maja Carlgren säger
25 april 2014 – 07:35

Jag får väl frångå mina principer att inte kommentera på nätet. För din skull, kära Carolina. Ett gott skratt var precis vad jag behövde efter en dag med sorgtyngda noveller av Dagerman och Strindberg. Typiskt dig att misslyckas med att misslyckas!:) Men...vad 17 är hoisinsås? Jag fattar inte ens om jag ska leta bland chokladsåserna över glassfrysen, eller om det är i kryddhyllorna jag ska titta.

Lillie-Marie Andersson säger
21 maj 2014 – 09:50

Tack för ditt fina och spännande kycklingrecept. Jag har gjort denna rätt 2 ggr och den har blivit en riktig favorit nu. Tom en vännina som inte är så pigg på mat åt och tog om och ville ha receptet. Jag tar en halv dl av varje sås det blir en spännande smak. Läser alltid dina inlägg och recept med glädje. Även roligt att se din fina familj. Vilka gulliga små pojkar du har. Är god vän med din mamma och pappa.

carolina svarar
19 april 2024 – 10:55

Tack Lillie-Marie, vad gullig du är. Roligt att du vill följa mig och min familj på bloggen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *