Böcker och bullar = semester


 

IMG_20140701_132258

Barnen frågar alltid ”kan vi inte baka bullar” och jag svarar alltid ”jag orkar inte, jag bakade 200 på jobbet”. Men nu på semestern har vi tid. Nu finns det tid för både böcker, bullar och vila. Jag har redan under den första veckan plöjt två böcker med västerbottniskt tema.

”Hur han än vände och vred på glaset inför sina glupska ögon stod det snett och lutade.  Det lutade mycket kraftigt, än hit, än dit. Att stå rakt upp som ett anständigt glas förmådde det inte” Torgny Lindgrens språk är helt fantastiskt. Det västerbottniska kärva men ändå varma lyser verkligen i hans senaste bok om konstnären Klingsor. Anna Borgeryds bok Tunna väggar, som utspelar sig i ett studentrum i Umeå, sträckläste jag. Hon fångar vardagsrealism och politisk spänning på ett fängslande sätt. Med sitt skarpa omvärldsananlytiska öga har hon skildrat tiden före kraschen 2008 och vävt in den i en kärlekshistoria som man bara vill veta hur den slutar.

Den här hitintills kalla sommaren har bjudit in till böcker och bullar. Jag kan verkligen rekommendera dessa böcker och vill ni baka bullar finns mitt recept här http://blogg.svenskakyrkan.se/himmelochbord/2014/01/31/vart-bidrag-till-invigningen-av-kulturhuvudstadsaret-2014/ . Nu ska jag gå ut i solen och värmen som faktiskt är på väg och äta mina bullar och dricka ett glas ekologisk mjölk.

IMG_20140701_131152

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *