Jag har nu flera tisdagar lovat lägga ut recepten på soppor och kakor som jag serverat på jobbet. Här kommer i alla fall två stycken. Receptet på minestronesoppa kommer från www.zeta.nu som är en guldgruva för mig som älskar italiensk mat, där kan ni hitta fler fantastiska recept. Ingefärssnittarna är min mammas ursprungliga recept som jag lagt till malen ingefära i.
Minestronesoppa 4p
1 hackad gul lök
2 skivade vitlöksklyftor
1 skalad och nedskuren morot
150 g sidfläsk i skivor
3 msk olivolja
2 liter vatten
1 hönsbuljongtärning
1 kvist timjan
1 lagerblad
100 g medelstor pasta
1 liten burk stora vita bönor
1 dl gröna ärtor
salt
peppar
Bryn lök, vitlök, morot och fläsk i olivolja i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och örter. Låt koka i 5 minuter. Lägg i pastan och koka tills pastan är klar, ca 8-10 minuter. Vänd ner bönor och ärter och smaka av med salt och peppar.
Ingefärssnitt
200 g rumsvarmt smör
1 3/4 dl socker
1 msk sirap
2 msk vaniljsocker
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk mald ingefära
Rör smör, socker, sirap och vaniljsocker . Tillsätt vetemjöl, bakpulver och ingefära och rör snabbt ihop. Arbeta degen på bakbord och rulla till fyra längder. Lägg på plåtar, platta till och grädda på 175 grader i 15 minuter. Skär med en gång i sneda bitar.