Fantastiska recept


Jag har nu flera tisdagar lovat lägga ut recepten på soppor och kakor som jag serverat på jobbet. Här kommer i alla fall två stycken. Receptet på minestronesoppa kommer från www.zeta.nu som är en guldgruva för mig som älskar italiensk mat, där kan ni hitta fler fantastiska recept. Ingefärssnittarna är min mammas ursprungliga recept som jag lagt till malen ingefära i.

Minestronesoppa 4p

1 hackad gul lök

2 skivade vitlöksklyftor

1 skalad och nedskuren morot

150 g sidfläsk i skivor

3 msk olivolja

2 liter vatten

1 hönsbuljongtärning

1 kvist timjan

1 lagerblad

100 g medelstor pasta

1 liten burk stora vita bönor

1 dl gröna ärtor

salt

peppar

Bryn lök, vitlök, morot och fläsk i olivolja i en kastrull någon minut. Tillsätt vatten, buljongtärning och örter. Låt koka i 5 minuter. Lägg i pastan och koka tills pastan är klar, ca 8-10 minuter. Vänd ner bönor och ärter och smaka av med salt och peppar.

 

Ingefärssnitt

200 g rumsvarmt smör

1 3/4 dl socker

1 msk sirap

2 msk vaniljsocker

5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

2 tsk mald ingefära

Rör smör, socker, sirap och vaniljsocker . Tillsätt vetemjöl, bakpulver och ingefära och rör snabbt ihop. Arbeta degen på bakbord och rulla till fyra längder. Lägg på plåtar, platta till och grädda på 175 grader i 15 minuter. Skär med en gång i sneda bitar.

IMG_20141117_153130

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *