Skellefteå – Ndolage 5

Tisdag i Makongora.

”Du har mest tagit bilder av människor” var det någon som sa i går. Jag har inte tänkt på det, men visst är det så. Första resan till Tanzania var en resa där jag i första hand såg miljön. Bananplantorna, Viktoriasjön, den röda marken och så vidare. Denna gång ser jag någonting helt annat: människorna. Jag tänker på hur våra gäster interagerar med varandra. Jag reflekterar över dialogen mellan vårt ressällskap och våra värdar. Och jag reflekterar över vad som händer i vår lilla grupp på tre personer. Och bilderna? Mest på människor. Av den anledningen.

”Una zaidi kuchukuliwa picha za watu ”, mtu alisema jana. Mimi si mawazo kuhusu hilo, lakini ni kweli. Safari ya kwanza kwa Tanzania ilikuwa ni safari ambapo mimi kwanza kuona mazingira. Mitambo Banana, Ziwa Victoria, nyekundu . ardhi na kadhalika wakati huu, naona kitu tofauti kabisa. watu Nadhani kuhusu jinsi wageni wetu kuingiliana na kila mmoja mimi kutafakari juu ya mazungumzo kati ya kusafiri wenzake yetu na majeshi yetu na mimi kutafakari juu ya kile kinachotokea katika kikundi chetu kidogo cha watu watatu.. . Na picha? Wengi wa watu. Kwa sababu hii (Swahili på Google translate).

Överst evangelisten Agry som förbereder för trädplanteringen i Makongora.

Anders bredvid en plana som vuxit i 6 månader. Janne sätter en planta.

Kyrkan i Makongora. Sankt Olovs kyrka har en särskild relation till denna församling.

Agry med ”mother and grandmother”

Hon kom och satte sig på en sten nära marken. Mer vig än jag någonsin varit. Över hundra år gammal!

Han ska bli präst. Kanske vi möter honom någon gång längre fram i den rollen.

Mr Yusto talar. Längst ner Agry. He always makes me happy!