Konfirmandläger!


I helgen åkte vi iväg med våra konfirmander till Södra Hoka tillsammans med Svedala församling. Vi var 15 st från Anderslöv och 14 st från Svedala, och i början var det lite reserverat och avvaktande. Men det tog inte så lång tid förrän de blandades ihop till ett härligt gäng. Instanamn utbyttes på bussen hem och enligt säkra källor uppstod även kärlek över gränserna.

IMG_0125

 

Så här mysigt hade vi på mässan i kapellet och lägrets temasång blev oplanerat ”Du vet väl om att du är värdefull”. Det är en fantastisk psalm som konfirmanderna verkligen tog till sig, även om man som ledare och ”gammal i gamet” nästan blivit allergisk efter att ha sjungit den tusentals gånger.

Dagarna var fulla av aktiviteter. En trött konfirmand är en bra konfirmand (regel nummer ett i ledarhandboken). Vi hade samarbetsövningar, skogspromenader, pratade om människovärde och kroppsideal, sjöng psalmer, såg på film, och slog sönder krukor!

IMG_0114

 

På krukorna fick de skriva och rita sådant som var viktigt för dem. Familjen, vänner, intressen, husdjur, idoler m.m. Sedan fick de slå sönder krukan, för att sedan limma ihop den igen.

IMG_0122

Livet är hårt. Saker går sönder runt oss och inom oss. Men livet går vidare och krukan blir hel igen, även om den aldrig blir som den en gång var. Man kan se spåren efter var den varit sönder. Och vissa småbitar kom aldrig på plats igen.

Efter att ha jobbat med konfirmander i 25 år är det en fantastisk känsla att upptäcka gång på gång hur otroligt roligt och givande det är. Jag tröttnar aldrig på att ha konfirmander. Man får så otroligt mycket tillbaka!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *