Lita på varandra i Påsk!

Apr 14
Skapat av

Lita på varandra i Allt!

Här hamnade jag bland gudstjänstfirande ortodoxer i Österhaninge kyrka, Haninge kommun.

Korset & Kronan ~ Svenska kyrkan och Staten. Två svenska giganter som alltjämt lever i en skön symbios med varandra. Båda står för Igenkänning & Trygghet.

Svenska kyrkan med 6,3 miljoner medlemmar är i synk med staten och regleras genom en särskild lag. Visst är det bra!

Svenska folket och kyrkan lever i nån slags kärlekssymbios.

Jag var med i den parlamentariska så kallade Kyrkoberedningen som regeringen tillsatte för att utreda kyrka~statfrågan.

Det blev en ny lag ~ Lagen om Svenska kyrkan ~ som tydligt och klart anger att Svenska kyrkan skall vara en öppen, demokratisk och rikstäckande folkkyrka på luthersk grund.

Thanks God!

Arbetet vid Berga örlogsbas ute i Stockholms skärgård har givit nyttiga insikter. Här möter jag människor som aktivt arbetar för din och min frihet, demokrati och fred.

Här tillsammans med Sveriges första kvinnliga amiral Eva Skoog Haslum.

Vi måste lite på varandra, särskilt i kristider! Den tredje partnern i den svenska allianspakten är Svärdet, Försvarsmakten.

Gladvänstern har oftast oreflekterat raljerat över det mesta. Även vårt försvar.

Men när det oväntade drabbar är det några du kan lita på; Polisen, Ambulans, Brandkår, Försvarsmakten och Gud! Här finns folk som är väl förberedda på att hantera det värsta.

Påsk ~ 2017.

Det började i total kaos med en oskyldigt dömd och avrättad människa. I det händer Något Stort som sakta växer sig in i kultur & samhälle och blir en Makt starkare än allt!

Glad Påsk!

Stockholm Inside

navigerar genom

teologins & filosofins eviga marker.

Vågar mer;

Möts på