Svenska kyrkan som ny kreativ aktör på Stockholms fastighetsmarknad.

Maj 17
Skapat av

Svenska kyrkan äger skog och mark. Dax att bli en innovativ och aktiv aktör på fastighetsmarknaden. Bygg nya fräscha fastigheter med ekoprofil och klimatsmarta lösningar. Kollade på Immanuelskyrkan i Stockholms city. Kyrka och hotell har synk. Det ser ut som medlemsantalet kommer sjunka  stadigt. Då gäller det hitta alternativa inkomstkällor. Det bör vara ett starkt incitament. Det andra är behovet. Unga människor kan inte bosätta sig i Stockholm på grund av bristen på bra och billiga bostäder. Här kan Svenska kyrkan gå in och bli en solid och human hyresvärd. Från min egen horisont här i Engelbrekts församling, Stockholm  kan jag dokumentera ett framtidsboende med hög klass. Eget vindkraftverk, solceller och bergvärme,optimerade fönster tätade  klimatskalsväggar, sedumtak,återvinning av avloppsvatten ingår i helhetskonceptet. Profetiskt, aktivt, handling istället för prat. Jag vill placera kyrkan mitt i byn, mitt i människors liv – boendet!

Plusenergihus

Det handlar om Stockholms klimatsmartaste nybygge nedanför Östermalms Idrottsplats. Några minuter från Stureplan, nära Lill-Jansskogen och havet! Här är allt eko-profilerat med klimatsmarta byggmaterial.

Huset bredvid, där jag bor, är helt självförsörjande med elektricitet. Allt el produceras via eget vindkraftverk och solceller på taket – plusenergihus kallas det! Huset genererar allt el man behöver! Det kallar jag ett profetiskt boende. Här kommer vara  43 kommunala hyreslägenheter.

Norra Djurgårdsstaden – Östermalm

Här kan Svenska kyrkan hitta förebilder och bli en aktiv aktör i en besvärlig fastighetssituation.

Vertical farming är ett nytt profetiskt inslag i det urbana samhället. Här odlas mitt i staden, istället för 150 mil ifrån med påfrestning av miljö och klimat.

imageVertical Farming – mitt i staden!

Allt detta ligger rätt i tiden med synk  i ett miljö- och skapelsetänk.

Stockholm Inside – kyrkans smartaste inlägg.

Möts på facebook