Dröm blev mardröm!

imageSäpos generaldirektör Anders Thornberg:

-Vi skulle säga att det gått från hundratals till tusentals islamistiska extremister i Sverige nu, säger Säpos generaldirektör Anders Thornberg. Foto: TT

Säpo bedömer att det i dag finns tusentals våldsbejakande extremister i Sverige. Ökningen de senaste åren har varit dramatisk.
– Vi har aldrig sett något liknande i den omfattningen förut, säger Säkerhetspolischef Anders Thornberg i en TT-intervju.”

När människor mass-importeras utan utbildning, språkkunskaper, anställningsmöjligheter och placeras i parallellsamhällena Hjulsta, Akalla, Rinkeby, Rosengård och Nydala i Malmö frodas utanförskap och annorlundaskap.

”Öppna våra hjärtan- ideologin” gynnade smarta entrepenörer i bygg-och städsvängen som vet att överskott på arbetskraft sänker löner. Det är elementär marknadsekonomi.

Polismyndighetens rapporter visar nu växande grov gängkriminalitet, hedersrelaterad kriminalitet, narkotika- och alkoholmissbruk i så kallade ”No-Go-Områdena. I annorlunda-samhällena rekryteras våldsbejakande  jihardister, rapporter Säpo.

Nu finns forskning som dokumenterar asylrättens historik. Nånstans gick det helt fel. Istället pekas på andra möjligheter. Intensiva ekonomiska och sociala insatser i kris- och krigsdrabbade zoner.

Här kan Svenska kyrkans erfarenhet och kompetens från internationellt hjälparbete komma till sin fulla användning.

Flyktinghjälp på plats och ställe är smartare än uppsamlingsläger norr om Borlänge. Internationella återuppbyggnadsprojekt, typ Marshall-hjälpen i Tyskland efter Andra världskriget istället för kyrkkaffe i församlingshemmen norr om Gävle. Detta är lösningar som aktuell migrationsforskning signalerar.

Samtliga riksdagspartier inser nu att drömmen om integration blev en mardröm. Det blir spännande se vem som går från insikt till handling.

Med sommarhälsningar

Kenneth Landelius