Jun 14

Dag fyra

dag 4
Dagen startade med att vi gick upp och åt frukost klockan 08:30. Sedan var det dags för andakt. Vi blev indelade i tre grupper och fick reda på att vi skulle ha drama om olika bibelberättelser. Vi övade och övade tills det satt helt. Sedan fick vi ta en paus i övandet och lekte flaggan med erik & Filip. Då blev alla varma och vi bestämde oss för att ta ett snabbdopp. Nu väntade ännu en god lunch efter att vi lyssnat vidare på Biblo. Kvällen bestod sedan av sång med margareta och en promenad till Lygnared där många badade och hade kul. När vi kom tillbaka var alla trötta och då vankades det kvällsmacka. Den sista andakten hölls av Emma och Paula där vi fick se två stycken lifehousedrama. En från Youtube och en som några av ungdomsledarna hade gjort. Båda var superbra! Vi avslutade kvällen med att sjunga för Fredrik som fyller år. Nu var alla trötta och vi somnade direkt!
Jun 13

Tisdagen den 11

sköldmålning

sköldmålning

Färdiga masker och sköldar. Maskerna är målade på både insida och utsida. Frågor vi jobbade med tillsammans med maskerna är. Hur ser jag på mig själv (hur ser min insida ut) Hur ser andra på mig? Hur mycket låter jag andra påverka mig och varför?

I detta blogginlägg ger vi text och bild till stuga 2 som skriver:
Tisdag, dag 3
Även fast frukosten inte var förrän 08:30 bestämde sig två från vår stuga som är extra hurtiga att ta en joggingtur klockan sju. Vi sprang vår joggingtur i det fina morgonvädret.
Efter frukosten väntade ännu en morgonandakt och efter det ett konfapass. På konfapasset fick vi bland annat lära oss att slå bättre i bibeln och måla gipsmaskerna som vi gjorde föregående dag. På middagsandakterna fick vi höra början av boken Bilbo, vilket var väldigt mysigt. Till lunch serverades lax och vi kan så gott som säga att dom flesta rullade ut ur matsalen efter den utsökta fisken (eller iallafall vår stuga (2)). Efter maten hälsade våran kära vän Margareta på för lite körsång med alla konfirmander. Även fast vi i stuga 2 inte är så haj på att sjunga ser vi ändå fram till nästa körtillfälle; så att vi kan träna upp våra stämband som trots allt bara är en muskel.
På fritidspasset körde vi lekar som ninja och prinsessan & draken. Det var många som badade i den svalkande sjön. Klockan 16:00 samlades vi igen i matsalen för konfapass nr 2. Där delades vi in i olika smågrupper för att närmare diskutera frågan ”vem är jag?” Efter alla djupa diskussioner blev det dags för middag. som idag var tacogratäng, smarrigt!!
På egentiden var det många som tog tillfället i akt för att måla färdigt sköldarena (som varje stuga har fått i uppgift att göra) eller att måla färdig sin gipsmask. Sen under kvällsaktiviteten hade Sebbe och Filip en guitarrskola där vi fick lära oss att spela Glory. Efter ”kvällsmackan” gick vi upp på loftet för dagens sista andakt som hölls av carro och lotta. Där efter gick vi och borstade tänderna eftersom godnattsångspatrullen skulle komma 23:40. Den här kvällen fylldes våran stuga med tonern av deras tolkning av Bä Bä vita lamm

masktillverkning

Jun 13

Måndag

Paddeltur i kvällssolen

Paddeltur i kvällssolen

 

Vi ligger lite efter bloggmässigt. Nu utlovas bättring!!

Efter att fått ett par pikar från ungdomsledarna att de första inläggen var lite för vuxna (läs: gubbiga) ger jag plats och rymd för konfirmanderna själva på bloggen. Varje dag skrivs lägrets dagbok. Detta är från lägrets första måndag

Måndag dag 2
Morgonen började med en väckarklockan inte ringde och en enorm tur att Therese redan var vaken. Efter frukosten och morgonandakten blev vi indelade i tre grupper till lägrets första konfapass. Konfapasset bestod av tolka Gud, tolka skapelsen och fräslarkransen.
  Vi spelade brännboll i solskenet och givetvis vann vi efter mycket svett och slit.
Lagen fightades och det var mycket jämnt. Vi vann enbart på vår goda laganda och våra pepprande kommentarer. Även om det var jämt så var vinsten 71-66 (tror vi) välförtjänt.
Under vår lediga tid drog vi igång droppboll. Tjejerna mot killarna. Matchen var HELT schysst spelad, inget fusk! och fairplay på hög nivå!! På dessa rättvisa villkor vann tjejerna överlägset!!! Gipsamaskerna blev succé. Efter mycket gips i i hår, näsa, öron hade vi 26 stycken fantastiska masker klara. Enbart torkningen över natten kvarstår innan målningen imorgon. På kvällen blev det paddling. Efter mycket skvättande och några vredesutbrott var vi framme. Klappleken på Hjälmared gick sådär. Efter ett par gånger fick vi det iallafall att fungera. Därnäst avslöjades årets tema, The hobbit (Hoben)
Vapensköldarna blev awsome, de som blev klara iallafall. Efter en lång intensiv dag behöver vi alla en lång god natts sömn. Vargsången blev en perfekt avslutning på en perfekt dag. Godnatt! Hälsningar stuga 1
Jun 10

Första dagen

Sedan december har Färgengårdsgruppen träffats och vi har hunnit med förvånansvärt mycket under förträffarna. Idag var det dags att knyta ihop säcken. Vi har jonglerat med flera teman idag.

Vad finns det för tecken i vår värld på att världen är skapad av något annat än av en slumpen? Vad tänker kristen tro och bibeln om skapelsen? Svarar bibelberättelsen verkligen på frågan Hur skapades världen? Vad betyder det att Gud är Skapare, Fader, mamma och vän?

Mitt bland alla spännande funderingar och tankar har vi övat på brännboll. Om bara några dagar kommer fjolårets konfirmander och försöker slå oss i brännboll. Det är bäst att börja öva tidigt. En solig och varm brännbollsmatch avslutades med lägrets första bad.

Snart skall vi släppa årets tema då det är dags att tillverka stugans alldeles egen vapensköld.

Jun 10

Rivstart

På ett konfirmandläger träffar du gamla vänner för första gången skojade en ledare. De orden summerar rätt bra det man står inför när man skall dra igång ett konfirmandläger. Känslan av att vara hemma i ett sammanhang och med personerna redan från stund ett. Vår uppgift som ledarstab är att ta ihjäl alla de där fjärilarna som samlats i magen inför tre veckors bortavaro från familj, vänner och facebook. Receptet även i år är att köra i 110km/h med glada, galna upptåg blandat med allvar. Gårdagens förberedelser innan konfirmanderna dök upp handlade om allt ifrån potatismos till Kalle Kaos och innan klockan närmade sig sex och det var dags för oss att öppna dörrarna summerade vi känslan, dags för ännu ett toppenläger!!!!

Efter diverse namnlekar som Helena hink, den gordiska knuten & fruktsallad var vi alla lite säkrare på varandras namn och Ida imponerade genom att prickade alla 35 namn (som mer eller mindre alla var nya för henne).

Vi kunde nog alla summera dagen på samma sätt. Många intryck blev det. Fjärilarna är färre och de flesta av oss somnade nöjda och med en god magkänsla.

(Så fort vi för ordning på uppkopplingen här ute på färgengården kommer vi att ladda upp lite bilder)

 

Jun 3

En vecka kvar

Välkommen till Svenska kyrkan i Alingsås konfirmationsblogg. Här kommer du att under tre veckors kunna läsa vad vi sysslar med på Färgengården under juni 2013.

För tillfället pågår förberedelserna för fullt. Bryggan är ilagd, kanoterna reparerade, en hel del mat inköpt och ledarna taggar för fullt.

Lägret drar igång den 9 juni och då drar även bloggen igång.

bryggbild