avsätt denna stund för dig själv…


Gud kallar inte människor som är kvalificerade.Han kallar människor som är villiga, och så utrustar Han dem. Du är du och du duger!

Lyft upp spegeln, avsätt denna stund för dig själv, se dig själv. Dagens samhälle är uppbyggt kring bekräftelse. Du lär dig tidigt att söka den.Du letar och letar, finner den på olika håll.

Bekräftelse söks av alla, troligen kan vi inte leva utan att bli bekräftade. För att älska en annan människa måste jag nämligen först älska mig själv. Men först av allt älskar Gud oss. I dopet välkomnar Gud dig i sin stora famn. När allt känns jobbigt i livet. När tvivlen, ensamheten och sårbarheten tränger sig på och du kanske står framför en spegel och säger:

”Spegel, spegel på väggen där, säg mig vem som vackrast i världen är?” Frågan finns där hela tiden. Vem kan älska mig?

 Christina Lövestam skriver:

”Spegel, spegel i dopvattnet där
säg mig du vem jag innerst är.
Dopkällan svarar: Din egen bild
är aldrig från Jesus Kristus skild.
Jesus ger vatten i överflöd.
Vattnet ger del av hans liv och död.
Livets vatten till öknens törst
ord till den minste du är ju störst.”

När det lilla barnet döps kan det se in i dopvattnet likt en spegel. Barnet ler och när det sedan vänder sitt ansikte mot sin mor eller far ler de båda igenkännande mot varandra. För att kunna sprida kärlek vidare måste vi först bli älskade. Vuxna och föräldrar och vänner har som uppgift att älska sina barn. Barnen sprider sin kärlek vidare när de växer upp.
Lyft upp spegeln, avsätt denna stund för dig själv, se dig själv, se detta konstverk som Gud skapat. Gud älskar varje människa. Du är skapad till Guds avbild. Du är bekräftad av Gud.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *