Strandsäsong 2014


Älska dig lite mer!

blogg

Nu kommer den. Våren! Sol, värme, knoppar som brister och massor utav underbara ljuvligheter. Samtidigt kan våren vara lite jobbig. Med stormsteg klampar den in i våra dammiga hem och lyser obönhörligt med sina solstrålar på dammråttorna, som jäst sig feta under vintern. Fönstern kanske putsas fria från fläckar och fingeravtryck. Det ska ansas och klippas i trädgården. Utemöbler ska bäras fram, grillen fyllas med kol och flippfloppsen intar sin självklara tron högst upp på skohyllan.

Det händer samtidigt något med vår människosyn. I alla fall synen på den människa vi själva råkar vara. Ljuset tränger in genom våra badrumsfönster och kroppen kommer i centrum för vår granskning. Strandsäsong 2014. Det ska städas där med minsann. Ansas, putsas, fixas, förbättras, rustas inför blickar och selfies på playa del Lerum. Skyltfönstren vrålar samtidigt ut sitt vårskri: ”SÅ HÄR SKA DU SE UT FÖR ATT DUGA”. 

Stanna upp precis där. I den där hetsiga, ångestladdade tävlingen om vem som har mest muskler och minst fett, renast bil och sportigaste ungar. Låt inte våren bli en arena för stress. Strunta i det. Lukta på en maskros istället. Skjut ni iväg den med fingrarna som när du var liten. Gläds åt att din kropp har alla funktioner den har. Att den är fin. För det är den. Du är fin.

Du är sedd, känd och älskad. Precis som du är.

Li Almgren, vik. diakon i Lerums församling

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *